餐厅: 金記冰室 (建新中心)
资讯:

2021-03-15 144 浏览
早排同妈妈喺隔离餐厅食晚饭,妈妈话下次试吓金记冰室,咁就带妈妈去试吓。未入店内职员见到我哋时都已经行定出门口招呼,而家已经好少冰室会有呢一种服务了,加上疫情关系,入店前都要嘟安心出行或者登记,职员都有清晰指示,唔错唔错。其实呢间店都系我第一次嚟,店舖装修好似几廿年前嘅戏院咁,几特别。晚餐得我同妈妈两个人,所以点咗个二人餐有两𩠌两饭两汤两饮品,𩠌菜拣咗霸王鸡同菠萝咕噜肉,碟咕噜肉真系好味,排骨即炸好香脆,估唔到菠萝仲要系用新鲜而唔系罐头,食到真系想再叫多碟;而霸王鸡嘅肉质超嫩滑,好香葱油味,可惜个胃唔够大,否则呢个真系送饭一流!咁多嘢食都只系$168。

咁多嘢食都只系$168。
2021-03-12