2020-10-07 2463 浏览
💛 #北角#Present #当下跟个fd子喺北角觅食, 见到附近有呢个装条别致嘅💛店就入去试吓啦😋~ 呢度menu好多页, 超多选择~ 选择困难症嘅我哋就拣咗二人dinner set😝, dinner set $498 包括两个餐汤, 两个沙律, 一个小食, 一个意粉/意饭, 一个肉类主食, 饮品, 同甜品, 超多嘢😚!! 🥗 沙律沙律都好大份吓😳! 个醋/酱系比较洁身嘅, 酸酸甜甜咁我几钟意, 不过朋友就话prefer酸啲嘅🤭~🌽 粟米汤个粟米汤一上枱就闻到超香😍!! 粟米汤好浓郁, 好味🥳🐣 单骨鸡翼小食可以拣鸡翼或芝士春卷, 我哋就拣咗鸡翼, 鸡翼个皮好酥脆, 里面嘅肉质又鲜嫩, 仲好juicy添😋~🍄 黑松露野菌阔条面我同朋友都好钟意食黑松露味嘅嘢, 当然一拣就拣咗呢个阔条面😙 黑松露味真系好香浓🥰, 杂菌份量都好多, 个汁好creamy, 配埋烟un嘅阔条面都好适合🤩 呢个好食~!🐷 炭烤黑毛猪B主食𠮶度我哋就拣咗黑毛猪, 一上菜就比佢个份量吓亲, 真系超大份😱🤩! 唔冲止个猪扒大份, 薯菜都超多~ 想讲啲薯角真系好好食, 每块都好脆口🥳 系我食过最脆嘅薯角! 佢个程度系我
💛 #北角#Present #当下

🥗 沙律

🌽 粟米汤
个粟米汤一上枱就闻到超香😍!! 粟米汤好浓郁, 好味🥳

🐣 单骨鸡翼

黑松露野菌阔条面

🍄 黑松露野菌阔条面

炭烤黑毛猪

🐷 炭烤黑毛猪
B主食𠮶度我哋就拣咗黑毛猪, 一上菜就比佢个份量吓亲, 真系超大份😱🤩! 唔冲止个猪扒大份, 薯菜都超多~ 想讲啲薯角真系好好食, 每块都好脆口🥳 系我食过最脆嘅薯角! 佢个程度系我哋影相影咗咁耐之后依然脆卜卜!😝 薯角实在太出色, 黑毛猪味道都唔错, 个皮都有啲酥脆, 不过我哋叫咗well done就un咗少少, 下次要试佢个八成熟😋!!

🍨 雪糕
甜品方面可以拣唔同味嘅雪糕, 味道包括 抺茶、荔枝、曲奇、豆腐、芝麻🥰 我哋拣咗荔枝同芝麻, 雪糕球上面唧咗啲朱古力酱, 外形好好睇😋 两只味都好香甜, 荔枝比较清新而芝麻又够浓够滑🥰 为呢餐画上完美句号💛

🍫 特浓朱古力
朱古力上面嘅泡沬整成咗可爱嘅哥基公仔,超得意,一定要黎打卡🥰

值得一提系男waiter好有礼貌同几可爱🥰🤭 (想再去了...
2020-10-06
用餐时段