难得呢两日冇咁热,终于有心情落返去九龙城揾食!晚市刚开始见到呢间浜淹开左,似系一间几有气氛既居酒屋🏮,就一于入去试下!虽然walk in,但店员都几亲切,话今晚都虽然几full不过还好我地早到,仲刻意帮我地由bar格转返去高枱,坐得舒服啲😌呢度好似出名拉面同串烧,不过天气热,我反而想试下啲刺身、再叫啲串烧咁🤤先黎个饮品,哗!真系吓死😆😆叫左个特大青柠梳打,真系好巨😅😅😅建议唔系好大饮既朋友可以share,不过我系大饮,饮饮下真系到走人时饮哂🤦🏼‍♀️🤣先上个五色刺身 - 果然好吸引!睇menu时其实都有同朋友犹豫散叫定系叫呢个拼盘,始终觉得叫哂抵啲🤣果然冇叫错!虽然呢五种都系好common既选料,但佢地既质量一啲都唔马虎 - 先来个最易失手既海胆,因为一唔新鲜就会有臭味!不过佢既海胆真系好新鲜,好企身,食落仲有少少甜味!而且配青瓜去食我系第一次,口感都唔错!加左一种爽脆既口感!不过青瓜味有少少盖过左海胆,如果切薄少少会更好!👍🏼🤗帆立贝配柠檬🍋我又系几乎第一次,感觉都几清新。不过我今次醒目仔啦,先食左原味,再加两滴柠檬汁去试,真系个海鲜味再提升少少。不过其实原味都已好鲜甜😍😋生蚝加左啲淡

生啤、特大青柠梳打
特大青柠梳打

五色刺身

生蚝加左啲淡豉油同葱花又系好得意,佢既蚝海水味唔重,肉质新鲜又唔会太creamy,而且好大只!加埋个大牡丹虾🦐同埋厚切三文鱼,真系好丰富!好彩冇叫饭食🤣🤣😂
食完刺身啲串烧就刚刚烧好左,我地两个鸡虫😅🙈🐣🐣次次都一定会叫鸡皮鸡软骨😋😋一上桌已经闻到好香
串烧鸡皮、鸡软骨

生烧烧到刚刚好,两者都超脆但唔会过干!落既椒盐既份量都刚好,唔会太咸,鸡皮好有惊喜、好似食紧啲薯片咁!即刻加码叫多份🤗🤣😋😋😋😋
另外我地仲叫左烧菠萝同烧鸡肶菇,叫仲有少少菜呀咁,原来比肉更加有惊喜!
烧菠萝、鸡肶菇

烧菠萝睇落好似㶶㶶地🌚其他人都系个面😅🤣入面好juicy多汁,而且好甜,应该真系冲绳甜菠萝🍍🍍个菇又系一样咁juicy,咬落口刚好熟所以一啲都唔干!学朋友过斋,烧系唔难,但你要试得掌握个时间就已经好难🤣
卖单都系600,就食到高质刺身、串烧同埋啤埋,抵食!不过下次我要试埋招牌拉面🍜🤣
2018-07-21
五色刺身