2020-10-05
素菲亚💚 (西环)-高质创意简约风素食餐厅💚 谂住食素就一定好清好斋?咁你就大错特错啦!呢间素食餐厅嘅食物质素同味道绝对同出面有得食肉嘅餐厅有过之而无不及😍 一改平日大家觉得食素就系好清淡嘅感觉,(当然当中都有清淡啲嘅沙律选择啦),不过追求味道,又想健康或者钟意食素食嘅朋友就一定唔可以错过啦!装修行简约风,环境好舒适,最适合朋友聚会💚 而且老板亦劲nice劲有礼貌!我哋有嘢唔明都好有耐心咁慢慢同我哋介绍🥰 无论入座同离座,仲好亲切咁打招呼😍 -Dinner Set 🍴(连餐饮)🔍 泰式冬阴意大利饭 $128大力推介冬阴意大利饭🌟 成日净系食开忌廉汁或者黑松露味嘅意大利饭,泰式冬阴功味已经够晒特别😍 然后仲要系素食!最适合呢排要戒口唔食得海鲜,但又想食冬阴功嘅我🤐 真系超得意超特别!卖相亦都会见到虾同埋带子,但原来带子系菇,虾系素虾,食落去口感好特别新奇😍,无论卖相口感都有虾嘅感觉🤪 极度有创意,而且味道一流,一定要试吓嘅意大利饭🤤-🔍 鬼马肉酱意粉 $108哗哗哗!估唔到素食都食到肉酱意粉嘅味道!可以话完全系100%呈现返肉酱意粉嘅香浓感觉😍 唔提我都争啲唔记得咗佢系素食嚟嘅添🤣-🔍
Dinner Set 🍴(连餐饮)
🔍 泰式冬阴意大利饭 $128
🔍 鬼马肉酱意粉 $108
🔍 是日餐汤(蕃茄灯笼椒汤)
系好香浓嘅蕃茄味😍 而且好有质量😍唔会好似出面𠮶啲咁水,系好鲜嘅味,而且带少少蕃茄酸味好开胃!
🔍 蓝天菠萝梳打
🔍 无糖士多啤梨荔枝茶
菠萝梳打好fresh😍 解渴解暑一流!士多啤梨荔枝茶无糖啱晒想减肥,或者唔钟意饮甜野嘅朋友😎
📍素菲亚 (西环)
西环爹核士街28-32号安发大厦地下C号舖