2022-08-09
面赐园 牛队长汤面 ($88)牛骨汤底好鲜甜,睇介绍用咗腩肉同药材炆炖,味道好鲜甜浓郁🐮 有秘制牛肋条、澳洲和牛封门柳、牛肚、牛筋、萝卜,非常足料🔥封门柳好重牛味,肉味几重🥩,值得一试嘅牛汤面💕好鬼饱鸡汤面($88)真系几足料嘅鸡汤面,有菜、冬菇、花胶、鱼肚同鸡🍜鸡好滑嫩得黎又有鸡味,而冬菇十级厚滑Juicy🍄鱼肚如果再淋啲就再上一层🤓面质亦都好滑,汤底唔算好重口,但feel到唔系味精味,睇佢介绍系话每日都用几十斤鸡壳加药材肴制,感觉好真材实料🍲黄金炸生蚝(+$45)炸生蚝见佢menu本身写三只,但上到枱有四只,全部都脆卜卜,而且会有微微嘅咸蛋黄味,加埋爆汁嘅生蚝,好惹味👅黄金单骨鸡翼 (+$25)单骨鸡翼有四只🍗,配埋咸蛋酱炸得香酥脆口,食落都有咸蛋黄酱味但唔算好重口🍳,如果可以加多啲咸蛋酱或者额外配黎沾黎食,会更加好味💖虫草花浸娃娃菜(+$38)虫草花份量都几多,口感都几有咬口,而娃娃菜好新鲜,系健康嘅配搭💚冲绳黑糖泡泡(+$40)黑糖味好香浓嘅一杯饮品,个杯好似雪山咁好靓🗻饮落好滑好顺喉,系会不知不觉间想不停饮嘅饮品,真心系几出色💯红绿灯 (+$30)个名好特别嘅一杯饮品,其实姐
牛队长汤面 ($88)
好鬼饱鸡汤面($88)
黄金炸生蚝(+$45)
黄金单骨鸡翼 (+$25)
虫草花浸娃娃菜(+$38)
冲绳黑糖泡泡(+$40)
红绿灯 (+$30)
个名好特别嘅一杯饮品,其实姐系绿茶红豆🫘,饮落绿茶好顺滑🍵,唔会有粉渣嘅问题💕虽然红豆唔算好多,但饮落系满满嘅红豆味,整体黎讲又唔会太甜,好易入口同几清新🌿