2023-09-19
今日行过尖沙咀,睇到佢今日做紧优惠,咁一定要encore啦。店铺晚市基本full晒,足够人气。蓝蝶花佛手柑熊茶,佢嘅饮品好有特色,基本都会有只熊仔,今次熊仔仲要包住条被,好得意。饮品饮落佛手柑味唔算好浓,有淡淡柠檬清香,好清爽。绿茶鲜奶熊脆脆,哩只熊仔又唔同咗,好似翻咁墙。绿茶味好浓,同牛奶好夹,同样唔会好甜,朱古力脆脆丰富咗口感。黑松露牛油野菌珍宝烧蚝,买一送一,野菌都几多下,蚝好大一只,就算黑松露味好重,都唔会盖住蚝嘅鲜甜肥美。炸葱吞拿鱼蓉𩽾𩾌鱼肝卷,上层系吞拿鱼蓉同炸葱,下层系𩽾𩾌鱼肝卷,𩽾𩾌鱼肝食落好绵密,好似食紧cream。石烧厚切和牛配葱盐酱及萝卜酸汁,和牛品质好高,仲可以自己掌握熟度,简直入口即化,搭配嘅葱盐酱及萝卜酸汁起到画龙点睛之笔,中和咗和牛油脂,又带出和牛清香,好味。A5和牛海胆芝士牛角包,好新颖嘅配搭,牛角包落咗大量芝士酱,每一啖都食到和牛海胆同芝士,绝品。每次食完哩间日本餐厅,都比到我惊喜,下次要试下新出嘅熊仔寿喜烧!