2021-06-18
尖沙咀系一个好多美食嘅地方,今日又好想打边炉于是就拣咗呢间胡炉,上网见佢平家唔错,原来本身系单点高级火锅配料,虽然而家做半放题,但系食物质素依然系高,所以就去试吓啦。我哋任食$238,如果加$38任饮啤酒汽水,不过我哋又唔饮啤酒所以就咁叫咗一罐可乐($18)😉首先叫咗㗎麻辣鸡煲(小辣),鸡煲酱几特别,啡啡哋色但麻辣味几重,而且鸡肉大旧,咬落去啖啖肉!🥰而家鸡煲亦好香花椒、八角等香料味,所以整体来讲味道不错!食完鸡煲之后就会送一啲特别啲嘅牛肉、饺、海鲜同丸俾你试打边炉。食完再可以在任加一啲质素校普通嘅打边炉配料,例如美国肥牛、菜、普通牛丸、公仔面等,但款式就唔系好多。亦都可以加钱叫啲质素较好嘅火锅配料。其实个人来讲觉得呢个安排几好,首先你可以试吓质素觉好嘅火锅配料,睇吓啱唔啱食先再叫,唔啱食即可食普通料。讲吓啲火锅配料质素,佢个牛拼盘唔错,尤其系牛舌心比较特别,肉质爽韧,又出奇地好有牛味😋而手工丸饺拼盘个人认为泰皇鲜虾云吞、黑松露墨鱼丸同芝士丸最突出,咬开云吞后香浓嘅泰式辣酱流出,而且辣度适中,唔会掩盖左虾嘅鲜味👍🏻而黑松露墨鱼丸亦有好香嘅松露味,爽口弹牙!🥰而海鲜方面最给正嘅系两只大鲍
讲吓啲火锅配料质素,佢个牛拼盘唔错,尤其系牛舌心比较特别,肉质爽韧,又出奇地好有牛味😋而手工丸饺拼盘个人认为泰皇鲜虾云吞、黑松露墨鱼丸同芝士丸最突出,咬开云吞后香浓嘅泰式辣酱流出,而且辣度适中,唔会掩盖左虾嘅鲜味👍🏻而黑松露墨鱼丸亦有好香嘅松露味,爽口弹牙!🥰而海鲜方面最给正嘅系两只大鲍鱼
,煮完之后都冇缩水,证明够新鲜!😉
由于食完以上嘅嘢已经好饱,就唔好再叫任食嘅普通火锅料😂 下次可以饿着嚟再试☺️