2021-09-02 36 浏览
胡炉 (尖沙咀) 之前食过另外两间分店好高质,就嚟试下尖沙咀呢间分店🥰🥰上网见到呢间铺头原本系高级既单点火锅边炉,但宜家做紧个优惠,改为半放题既形式,但食物质素一啲都无变,同样咁高质😚😚$238位半放题,包哂以下所有野(除野饮外)惹味鸡煲 🥘真系唔系讲笑,呢间鸡煲好好食!❤️❤️大家嚟到一定要试下!啲鸡肉好嫩滑,好汁好惹味令到鸡肉好入味,好好食😆真系想用嚟𩠌饭食🤣🤣而且个鸡系师傅事先炒熟左再放入个边炉煲热住,所以心急既人可以即刻食住先,唔洗等佢煮熟😚食到咁上下,侍应就会帮我地落汤,咁就可以正式开始打边炉!时令海鲜拼盘(虾、鲍鱼、蚬、扇贝)🍤全部都好新鲜好正!鲍鱼同埋扇贝啖啖肉😚😚食落好满足,$238食到咁多高质海鲜真系好抵!手工丸饺拼盘(黑松露墨鱼丸、虾云吞、XO酱带子饺2粒、鱼皮饺)呢几款丸都好足料,每粒云吞同饺子都包到大大粒,入面劲多涵🤣🤣黑松露墨鱼丸就好特别,我第一次试!个人私心推介XO酱带子饺,因为真系有粒带子系入面😆😆好鬼正!胡炉牛拼盘(澳洲和牛、牛舌蕊、黑毛猪豚肉)🥩澳洲和牛真系无得输,超嫩口,好有鲜味🥰🥰食落口感好正!牛舌同黑毛猪都唔错😚食哂鸡煲、海鲜,丸仲可以任叫其他火锅配
胡炉 (尖沙咀)

$238位半放题,包哂以下所有野(除野饮外)

惹味鸡煲 🥘

时令海鲜拼盘(虾、鲍鱼、蚬、扇贝)🍤

胡炉牛拼盘(澳洲和牛、牛舌蕊、黑毛猪豚肉)🥩

食哂鸡煲、海鲜,丸仲可以任叫其他火锅配料例如豆腐、菜、肥牛、面等等❤️❤️真系应有尽有!

面包蟹 (每枱送一只)🦀
睇相就知只蟹有几大只,几多膏!!!中意食蟹膏既人见到一定流哂口水😆😆😆食落啖啖都系蟹膏,好有鲜味,肉质都好正🥰🥰

餐厅话明高级火锅店,座位当然好舒适🥰🥰餐厅阔落,仲有啲细房仔比朋友或者一家人嚟聚会😆😆服务都好唔错,如果唔清楚边款肉打边款肉,可以随时问侍应了解更多😚

地址:尖沙咀厚福街8号H8 16楼

整体评分:5/5