2020-07-12
今日过黎九龙湾食呢间星期六日先会有半放题自助午餐既餐厅,限时90分钟。拣左一款主食之后就可以任食刺身、寿司、小食、串烧、沙律,任饮日式特饮同汽水。主食拣左三色丼同西京烧银鳕鱼。三色丼有拖罗蓉、海胆、三文鱼籽,份量都唔少,唔系饭多过𩠌,全部都几鲜甜。西京烧银鳕鱼好嫩滑,份量岩岩好,始终要留肚丫嘛。刺身要晒三文鱼、油甘鱼、八爪鱼、鲷鱼、甜虾,每人仲送一只矶煮鲍鱼。全部都几新鲜甜美,唔会切到好薄,任食质素黎讲好高质。寿司要左剑鱼腩、帆立贝、加州卷,全部细细件,好贴心。小食叫左日式蒸蛋、吉列蚝、芝士年糕、芝麻鸡翼、明太子玉子、枝豆、迷你牛肉汤鸟冬,除左三文鱼鳍同面豉汤冇叫之外,哈。日式蒸蛋好滑;第一次食芝士年糕入面既芝士系流心架;明太玉子一定要encore,甜甜地又厚身,好好食。串烧叫晒鸡软骨、免治鸡肉棒、冬菇、厚烧牛舌。厚烧牛舌又系encore之选,好腍;冬菇都唔错。沙律叫左胡麻豆腐沙律、角切鱼生沙律,新鲜爽口。饮品饮左白桃乳酸特饮、巨峰乳酸特饮、橙汁,我就钟意白桃乳酸特饮多啲。
三色丼有拖罗蓉、海胆、三文鱼籽,份量都唔少,唔系饭多过𩠌,全部都几鲜甜。 西京烧银鳕鱼好嫩滑,份量岩岩好,始终要留肚丫嘛。 刺身要晒三文鱼、油甘鱼、八爪鱼、鲷鱼、甜虾,每人仲送一只矶煮鲍鱼。
全部都几新鲜甜美,唔会切到好薄,任食质素黎讲好高质。 寿司要左剑鱼腩、帆立贝、加州卷,全部细细件,好贴心。 小食叫左日式蒸蛋、吉列蚝、芝士年糕、芝麻鸡翼、明太子玉子、枝豆、迷你牛肉汤鸟冬,除左三文鱼鳍同面豉汤冇叫之外,哈。
日式蒸蛋好滑;第一次食芝士年糕入面既芝士系流心架;明太玉子一定要encore,甜甜地又厚身,好好食。 串烧叫晒鸡软骨、免治鸡肉棒、冬菇、厚烧牛舌。
厚烧牛舌又系encore之选,好腍;冬菇都唔错。 沙律叫左胡麻豆腐沙律、角切鱼生沙律,新鲜爽口。 饮品饮左白桃乳酸特饮、巨峰乳酸特饮、橙汁,我就钟意白桃乳酸特饮多啲。