2023-06-07
话说2位老友同我补食生日饭,就选址和黎呢间Lab eat试下佢地个自助餐,睇过下资料价钱都算抵,评价都几高,就一于黎试试。餐厅楼高3层底层系接待既,我地选择半自助餐就系2楼,环境都相当企理有格调,气氛都唔错,我地睇完餐牌就先拣主菜,然后就出去拎d自助区既野食。自助区食物款式不算多,海鲜有冻虾同松叶蟹脚同螺,前菜有烟三文鱼,巴马火腿果类,热盘就有d焗薯焗蔬菜,仲有d面包。冻虾同松叶蟹脚味道不错,好新鲜,应该浸过下盐水所以食落会有海水味既感觉,天气咁热食下d冻海鲜做头盘都几精神。招牌脆皮咔嚓鸡扒好快主菜就到啦,先黎个脆皮鸡扒,果然无改错名,切落去真系好脆皮,又唔会过火,肉质都几嫩滑,底下跟左d薯蓉好好味。SRF极黑猪串骨卖相有d似猪肋骨,肉质好软腍,有d部位仲带点薄薄既脂肪,所以食落唔会好干,配既薯条份量都唔少,薯条都有调味炸得都岩岩好。美国谷饲天然牛腰扒最后上就呢份牛腰扒,order左5成熟,牛腰扒要另加188蚊,但平时比较少食到又咁多推荐就一于试下啦,果然系唔错,火喉岩岩好,外面焦香,内里软腍有肉味。食完主菜都差唔多就甜品时间,甜品就有4款,泡芙,迷你果挞同2只慕士,甜品就一般d无咩好
招牌脆皮咔嚓鸡扒
SRF极黑猪串骨
美国谷饲天然牛腰扒
食完主菜都差唔多就甜品时间,甜品就有4款,泡芙,迷你果挞同2只慕士,甜品就一般d无咩好讲,雪糕有haagen-danz,就食多d雪糕吧。
我地选择左19:30前离座就平d$338一位,最后埋单大约$14xx左右,因系朋友埋单唔记得影返张单,总结黎讲食物质素同环境都唔错,价钱唔贵性价比高,有机会会再黎食。