2023-03-03
呢间系荃湾西既外卖小店好出色,好多唔同既野食卖,仲要唔系即开即食就食少少加热就食得,超级方便。我今次就先试佐越式蕃茄炖牛肋条,呢个真系做到餐厅食既𩠌咁,有香浓嘅蕃茄味,再加埋有啲香草,牛肋条数量亦都唔少,炖出嚟好腍,煮得啱啱好,啲肉质都好好食,好有牛肉味,成个配搭超正。我另外试埋港式沙嗲牛肉,呢个都系好似真系喺茶餐厅食咁样,沙嗲味好浓,系港式嘅沙嗲,甜甜地有啲花生粒,亦都有少少辣,好惹味,牛肉就好入味,又有唔少既片数,好软腍,一片片好好食。饮品就先试佐呢个一骑。红尘,听个名都知有心思,系果汁黎,用红色火龙果同荔枝整出黎,加上过滤水同冰糖,成个饮品好健康,唔会太甜,饮得出火龙果同埋荔枝嘅香味。另一个试佐既系释迦。茅梨,呢个其实就系雪梨水,但系用嘅都系过滤水,亦都有香茅嘅入边,再加埋少少冰糖,成个都好好饮,饮完觉得好清热好舒服。