2021-07-07
依间餐厅前一排我都成日听到,知佢有两间分店,不过一直未有机会试。咁啱同朋友旺角食饭,朋友之前食过话觉得高质,建议不如再嚟食。餐厅里面其实都算细,不过觉得佢啲装修环境都唔错,有种cozy感觉。佢嘅餐牌选择唔算好多,但望落就样样都几吸引,价钱亦适中,都系$100以内。📍黑椒手撕猪肉三文治配薯条 ($78)首先一嚟到已经觉得佢嘅卖相唔错,啲薯条劲好食,新鲜炸起热辣辣,同埋我觉得调味唔错(估可能系加左盐、香草?!),我完全系一条接一条食无停过手😂 至于主角面包都整得好出色,面包有烘过所以食落都算脆,pulled pork煮得几淋,配埋啲酸酸甜甜嘅酱汁好开胃,觉得成个配搭好match。因为同朋友share所以每人都唔系分得好多,食完之后依然觉得意犹未尽,想encore。📍黑松露杂菌宽条面($88)依个宽条面一嚟到已经见到好多汁,好creamy,见佢杂菌份量都颇多而且仲有啲芝士喺面,卖相吸引。食落都好重黑松露嘅味,同埋宽面挂汁力都好强,食落香口。我觉得几足料,值得依个价。📍番石榴柠檬苏打($36)另外再叫咗杯饮品,见有好多选择,虽然觉得咖啡拉花好吸引,不过最后都系拣咗饮冻野。平时比较少食番石榴,所
📍黑椒手撕猪肉三文治配薯条 ($78)
📍黑松露杂菌宽条面($88)
📍番石榴柠檬苏打($36)
另外再叫咗杯饮品,见有好多选择,虽然觉得咖啡拉花好吸引,不过最后都系拣咗饮冻野。平时比较少食番石榴,所以今次就试下杯番石榴柠檬苏打。番石榴嘅味道都几明显,不过反而唔系好饮到柠檬嘅味道,如果再重啲柠檬味会更好,但整体嚟讲都几fresh。
我觉得依间餐厅食物质素唔错而且又唔算贵,cp值都高。同埋听讲佢嘅menu系会间唔中转,所以都令我有啲期待下次嚟食嘅话会有咩其他菜式,迟啲如果约frd聚餐都会再拣嚟依度食。