2023-09-09
今晚去咗呢间湾仔骏景轩食饭,环境好阔落,啱晒一大班人,我今晚得两个人就叫咗两个小菜试吓,估唔到咁高质㖞!首先系「大哥芥菜猪骨煲」!佢用新鲜猪骨同芥菜,煮成一锅浓郁嘅汤底。汤底嘅味道鲜甜,猪骨熬煮咗好耐,所以汤底入面嘅骨髓味道特别浓郁。而加咗芥菜之后,汤底更加清爽,有一啲独特嘅风味。啲芥菜脆口,加埋猪骨嘅肉质鲜嫩,真系好丰富层次。如果你钟意浓郁汤底同猪骨嘅风味,呢个菜式一定啱晒你口味!捞饭之选👍🏻👍🏻另一个系「川味口水鸡同椒盐九肚鱼」。呢个菜就系嚟自四川嘅经典菜肴啦!川味口水鸡系一道辣辣哋开胃菜,鸡肉好嫩好多汁,撒上特制嘅辣椒酱,辣味同麻味完美平衡。真系够辣够麻,食落一口接一口都好过瘾!椒盐九肚鱼就系另一个特色菜式啦,九肚鱼炸到金黄酥脆,再配埋椒盐调味,香脆可口。两款菜式一齐食,食到停唔到👍🏻👍🏻👍🏻食物高质又坐得舒服,下次再返食😍
食物高质又坐得舒服,下次再返食😍