2021-11-07
有个素食朋友成日都带我周围食素中式嘅素食或者素食自助餐就食得多佢今次就带咗我嚟试下西式嘅素食 估唔到好有惊喜超高质餐厅装修简洁明亮 干净舒服餐牌亦有多款唔同嘅选择 同普通西式餐厅差唔多仲有多款唔同嘅甜品烤大啡菇Impossible汉堡黑椒酱 $138 粗薯条+$26因为本身自己都戒咗牛好耐冇食Burger 见到有素食嘅牛Burger梗系要试下一上台见到大大个burger层次分明 非常吸引 汉堡材料丰富 有Impossible牛 芝士 大啡菇 生菜 蕃茄同埋苜蓿芽因为已经几年冇食牛 一试呢个impossible牛觉得同真正嘅牛肉味道完全冇分别 好juicy配埋烧过嘅芝士好香口包皮烘过外脆内软一啖咬落去口感层次好丰富纯素鸡髀 $48纯素鸡地足足有四只 外皮整得好香脆 但食落冇乜热气嘅感觉配埋酸辣酱好味道士多啤梨配奶油酱窝夫配铁观音雪糕 $98呢个窝夫外型非常吸引 铁观音味嘅雪糕好好食 茶味唔苦涩亦都唔会太浓或者太淡啱啱好窝夫外脆内软入面仲暖暖地 士多啤梨奶油酱够甜伴碟嘅士多啤梨同埋蓝莓亦唔酸 食完好满足热带水果茶 $45热带水果茶好香甜 入面仲有多款唔同嘅水果总括嚟讲呢间素食餐厅真系好高质
中式嘅素食或者素食自助餐就食得多
佢今次就带咗我嚟试下西式嘅素食 估唔到好有惊喜超高质