2022-05-27
呢间火锅店一直好有人气🔥 喺咁多嘅火锅店当中 复古中国式既主题非常特别 好有格调🏮 虽然店舖比较细 但系座位都阔落服务亦唔错👍🏻 系聚会打边炉嘅好选择🥰 特别一提 酱料中有XO酱🖤 吊起鲜味一流⭐️ 祖传秘制麻辣锅 🥘打边炉一定要试佢嘅麻辣锅😋 望落非常火红但系其实食落唔算太辣❤️ 饮一口汤唔算太重口味而且饮到淡淡嘅药材味唔会太燥热🌱 星期一仲有任添嘅蜂巢豆腐同鸭血🍯 索晒汤底既精华🤩⭐️ 极品安格斯肥牛 🥩虽然话系肥牛但系入口好有口感😚唔会好似边炉肥牛咁得D脂肪🤣⭐️ 极品黑豚肉 🐷同牛肉一样用料食得出较高质💕渌过都不失嫩滑⭐️ 五色丸丸拼盘 🍡好特别嘅自家制丸子全部都系手打入口非常弹牙🦷 流嘅蛋黄猪肉丸同埋芝心丸特别有惊喜🧀⭐️ 四宝饺饺拼盘 🥟水饺非常饱满 加上汤底有种红油抄手滋味嘅感觉😜⭐️ 脆鲩鱼片 🐟鱼肉十分新鲜爽口度一流😚分量多啲就更好⭐️ 即炸三秒响铃卷💥喜欢香口嘅必食🥳 浸完汤都唔会林晒 充满辣味好正呀 ⭐️ 腐竹鸡蛋糖水 🥚好似一个Shot咁既沙冰好有创意🥃 完全吸取晒腐竹鸡蛋嘅清甜🍳 中和返麻辣既一餐⭐️ 火锅撚 (染布房街) (旺角)📍 旺角染布房街6号1楼
⭐️ 祖传秘制麻辣锅 🥘
鱼肉十分新鲜爽口度一流😚分量多啲就更好
⭐️ 即炸三秒响铃卷💥
喜欢香口嘅必食🥳 浸完汤都唔会林晒 充满辣味好正呀
⭐️ 腐竹鸡蛋糖水 🥚
⭐️ 火锅撚 (染布房街) (旺角)
📍 旺角染布房街6号1楼