2021-05-28 1507 浏览
Bookmarked咗呢间台式便当好耐啦,今日特登去试试佢,因为知道排队情况好严重,所以11:45就到咗,仲有好多位,店员安排坐窗口位,Yeah😍 🔔餐厅名叫「那个ㄋㄚˋ ㄍㄜ˙」其实系「那个」嘅台湾注音🔔每个便当都配齐本周配菜,不用加配,但配菜每周都唔同🔔每个便当均配高山茶或养生汤,亦可加钱升级 那个卤排骨便当($66)💕那个嘅招牌便当👍下碟时用木盘、木制餐具上碟,文青气息🌱好大块炸排骨,又大又厚,虽然咁厚但又唔会太鞋。男仔都未必食得哂😅块排骨系卤过,好入味😍加埋啲配菜真系不得了咁丰富🤤好味指数 🌕🌕🌕🌕🌗抵食指数 🌕🌕🌕🌕🌗打卡指数 🌕🌕🌕🌕🌑 香酥脆鸡便当 - 盐酥/海苔/香辣($64)💕脆鸡便当有3款口味,我拣咗盐酥味,好脆十足盐酥鸡,啲鸡肉好滑又冇太咸👍好好食好好食好好食,未食过咁好食嘅便当好味指数 🌕🌕🌕🌕🌗抵食指数 🌕🌕🌕🌕🌗打卡指数 🌕🌕🌕🌕🌑 当日养生汤 - 塔香蛤蜊面线好开心,又有饭又有面线😍所以其中一份便当拣咗黎试,面线味道偏浓,两个share食会好啲 当日配菜 - 系便当嘅精髓,有配菜好丰富好满足味噌金针野菜香炒沙茶粉丝白菌洋葱玉米焦糖玉子本日凉菜

🔔餐厅名叫「那个ㄋㄚˋ ㄍㄜ˙」其实系「那个」嘅台湾注音
🔔每个便当都配齐本周配菜,不用加配,但配菜每周都唔同
🔔每个便当均配高山茶或养生汤,亦可加钱升级

那个卤排骨便当($66)💕

抵食指数 🌕🌕🌕🌕🌗
打卡指数 🌕🌕🌕🌕🌑

香酥脆鸡便当

当日养生汤 - 塔香蛤蜊面线

当日配菜 - 系便当嘅精髓,有配菜好丰富好满足
味噌金针野菜
香炒沙茶粉丝