2024-07-02
5月去完台北玩, 好掛住台北既火鍋, 同同事講開, 佢話之前食過呢間台式任飲任食兩小時的火鍋好味道, 啲牛好正, 我就快快趣約朋友黎探店啦。這裡環境好光猛闊落,好多坐位包括有卡位, 坐落舒適, 枱下面仲有個籃可以放手袋都好貼心。我地揀左元氣養生鍋湯底, 最近想學習下養生, 哈哈! 跟住就揀左牛御品餐$359 (7至9點), 包括有澳洲M9肩胛肉、美國肩胛肉、加拿大牛板腱、美國牛胸腹、封門柳、牛脷心托、牛小排,不同牛的部位既牛肉味都好香濃,又爽口彈牙唔韌, 有驚喜, 我最喜歡封門柳、肩胛肉和M9和牛。跟餐每位有鮮鮑魚一隻, 都幾大隻, 加埋湯汁拾完, 好彈牙爽口,好食。叫埋鮮蝦和蜆都一樣好出色新鮮!小食就叫左麻辣鴨血, 辣度十足! 水蓮菜好爽幾特別~除咗落單食物, 另外都有提供多款台灣直送的火鍋配料 (一般丸類, 炸物)、蔬菜菇類等等。飮品區, 一般罐裝飲品和不同茶類飲料,選擇好多, 這些都可於自助食品區自取。我食左炸魚皮, 響鈴, 花枝漿丸, 好好味! 仲有好多野想食, 不過已經飽了~另外跟套餐會送樓下的春陽茶事手搖飲品一杯,又可以試多一款飲品。甜品及雪糕自助區,大愛呀!!口味可以自由