2020-11-22 31 浏览
< 老锅台式火锅🍲 > 📍尖沙咀、铜锣湾今日中午去咗尖沙咀打边炉🍲 唔止抵食 环境仲好好 私隐度高 同屋企人或者朋友食就啱晒😆🍲老饕酸菜白肉锅 $158好大个锅 入面有好多白肉同酸菜😛😛 仲有宽粉 索晒啲汁好入味😋 白肉系半肥瘦 加埋酸菜食好夹 食到咁上下店员会帮手加汤 服务几好👍🏻 食到最尾个汤底依然好浓郁😋🇺🇸美国梅花猪肉🐷 $118有十几块梅花猪肉片 啲雪花好靓 冇乜肥膏 几有肉味 唔错👍🏻👍🏻🐟新鲜脆鲩片 $88呢个超级推介😆 平时好惊出面食嘅脆肉鲩会好多骨 但系呢度完全冇骨🤣 鱼肉好爽脆 点埋炸蒜豉油食好好味😋🥟老锅丸饺丼字盘 $98我拣咗墨鱼丸同蛋饺 各有四粒 墨鱼丸🦑爽口 食到有墨鱼粒 蛋饺比较特别 之前去台湾食过 呢只同台湾嘅冇乜分别 蛋皮入面包住猪肉馅 好味😋🍘甜不辣 $38甜不辣有三旧 呢只同我之前食过嘅唔同😛 入面有啲芋头粒 好香口 点埋鸡酱食好夹🤣🥠千张豆叶纸 $48呢个好特别 一大张薄到透光嘅豆叶纸 放落汤底到就变咗透明🤣🤣 食落似烟韧版腐皮 几得意😛🍜老锅台湾面 $58佢可以冻食或者放落汤底热食 荞麦面偏硬身 啱我口味😛 🍹冷泡白桃乌龙茶 $
< 老锅台式火锅🍲 > 📍尖沙咀、铜锣湾
🍲老饕酸菜白肉锅 $158

🇺🇸美国梅花猪肉🐷 $118