2023-06-26
💡高质台式火锅今日系同朋友系将军澳做完运动,就当然要揾下有咩好野食,呢间主打台式火锅,就系凑凑火锅.茶憩呢度嘅环境好大,座位舒适,装修仲有好古危古香的味道。而且自助Bar有好多野食,食物又高质。🍽金汤酸菜鱼锅 🐠呢个用猪骨、胡萝卜素和海南黄灯笼椒调色,再加埋四川传统自然发酵的泡青菜熬制成香浓汤头,所以饮落感觉到味道好浓郁,酸辣中带鲜甜的味道。再加入大量嘅嫩滑鱼片,令到汤底更鲜香,不知不觉已饮几碗。🍽深海珊瑚蚌 珊瑚蚌真系第一次食,只要灼1分钟就食得,非常爽口鲜甜,好弹牙。🍽美国特选级牛后胸肉🐂 肉香十足,油花均匀,肉质鲜嫩,牛味浓郁嘅牛后胸肉。轻轻灼一灼就食得。🍽小章鱼福袋🐙份量都几多,出边用豆皮包里入面爆满既章鱼馅料,章鱼够弹牙,加埋豆皮容易将汤汁索晒入去,所以食个阵要小心热。🍽奶油生菜🥬特别选用水耕种植的蔬菜,含有丰富的营养价值,而且食落仲好多汁,带点奶油甘香,所以咁就当沙滩菜食都得。🍹椰咖大红袍味道好特别,估唔到咖啡的浓郁加埋大红袍茶的香气系可以咁夹。另外再加入椰乳的香甜,令到口感更加丰富。🍹生椰大红袍清新的椰乳加上香醇既大红袍,口感润滑,后味鲜甜。而家仲要系生椰系列第二杯重有半
🍽金汤酸菜鱼锅 🐠
🍽深海珊瑚蚌
🍽美国特选级牛后胸肉🐂
🍽小章鱼福袋🐙
🍽奶油生菜🥬
🍹椰咖大红袍
🍹生椰大红袍
清新的椰乳加上香醇既大红袍,口感润滑,后味鲜甜。而家仲要系生椰系列第二杯重有半价添。
🔥著数优惠
火锅店而家仲有早鸟同埋宵夜优惠早鸟优惠系下午6时前埋单及离座可享85折;宵夜优惠就晚上9时入座可享8折,咁样又真系好抵食。
而家只要folllow 凑凑火锅的社交平台就会附送沙冰同甜品❤️