2018-03-24 52 浏览
今日去左有「全世界最好吃的烧肉店」之称嘅橘焱胡同烧肉,黎试试佢有几厉害!店铺有6人桌、4人桌,座位宽阔,都好坐得好舒服。而且仲可以坐吧台座位,睇住师传烧肉!台湾个间我就冇食过,但听闻Menu就同台湾大致相同,肉类款式好多,牛、猪、鸡、羊都有! 一黎就点左必试招牌牛舌,睇佢未烧个样已经好吸引,牛舌布满葱花及盐,入口味浓又爽口,唔使点酱已经好够味!另外仲叫左牛肋条,可选椒盐、烤肉酱或蒜味,我地叫左烤肉酱,非常入味,牛亦嫩口。烧肉当然要疯狂食牛,我地再叫左都系好受欢迎嘅骰子牛肉同牛五花,简单来讲就系我钟意食嘅合种肉,一烧就出哂牛嘅香味,食落好鲜嫩多汁,正。猪方面就叫左热门菜色梅花豚肩排,油脂分布均匀,虽然竟唔算大块,但胜在都咁厚,食起黎口感都几好。 特别推介除左肉嘅菜式,就系墨鱼香肠,肠衣包住墨鱼肉和墨鱼浆,好有咬口,又弹牙!另外order左店员大推嘅山药,将佢烧到焦香,食落脆脆地,再咬落就有Q度,仲拉堆丝,几好味!再加埋野菜拼盘除了食物新鲜,唔同嘅肉质都算鲜嫩,胡同就真系Sell埋佢嘅Service。由一坐低就同你慢慢介绍菜式,推荐当日招牌菜式,食物黎到就教你唔同嘅肉要有唔同嘅烧法,极度重

再加埋野菜拼盘

除了食物新鲜,唔同嘅肉质都算鲜嫩,胡同就真系Sell埋佢嘅Service。由一坐低就同你慢慢介绍菜式,推荐当日招牌菜式,食物黎到就教你唔同嘅肉要有唔同嘅烧法,极度重视同食客既互动!想一班人围埋倾计就要有心理准备,一定会有人企系侧边为你服务,但不得不提,有服务员帮忙烧肉就有保证,唔洗怕自己/朋友唔识烧,浪费哂天下间最珍贵嘅肉!