2024-09-02
今日去开炮台山经过呢间小店,即刻就俾呢间店舖嘅名吸引住,望住Menu嘅我苦思到底食咩好?平时都会食到卤肉饭啊盐酥啊照烧鸡等等,所以我并唔打算食呢啲平时就食到嘅嘢,于是我嗌咗特色烤肉饭,就等我睇吓特色烤肉饭有几特色啦!返到屋企打开饭盒一望,已经见到精心铺排嘅食物引诱我快啲去食佢,见状我当然系先比我嘅手机大人食咗先啦🤣如果唔系点同你哋分享呢?首先,讲吓佢个面,食落去有啲似幼身版嘅乌冬。跟住饮咗一啖佢嘅汤,汤底系较为清淡嘅猪骨汤底。再嚟讲吓佢嘅特色烤肉,选用咗连骨猪扒,食落更加有味道!微微嘅辣加上麻油嘅香,深深地冲击住我嘅味蕾,猪扒烤得啱啱好,唔会好柴好干,亦都唔会烧得唔够喉,真系好正啊!用嚟装饰嘅菜呢就略微逊色有少少苦涩,不过通常啲人都唔会食㗎啦🤣系影相𠮶阵时靓啲啫🤣最后就系个糖心蛋,对我嚟讲,真系完美嘅糖心蛋啊!蛋黄冇熟到蛋白就熟晒Perfect!如果俾我煮一定会成日煮过头啦🤣呢间舖头值得我比10分里面嘅9分!(好难要我俾到一间舖头10分🤣)依家我就将呢间咁好味嘅舖头推介俾你哋希望你哋会嚟试吓啦!呢间小店值得更加多人知道!
首先,讲吓佢个面,食落去有啲似幼身版嘅乌冬。
跟住饮咗一啖佢嘅汤,汤底系较为清淡嘅猪骨汤底。
呢间舖头值得我比10分里面嘅9分!
(好难要我俾到一间舖头10分🤣)
依家我就将呢间咁好味嘅舖头推介俾你哋
希望你哋会嚟试吓啦!
呢间小店值得更加多人知道!