2021-01-20
餐厅:木玥巷地区:屯门地址:屯门井财街7号力生大厦地下4-5号舖日期:18/1/2021时间:11:50人数:2人 眨吓眼已经过左一年冇得去台湾旅行,实在太挂住台湾嘅美食😢于是我哋就揾下有咩台湾餐厅,睇OpenRice见到都几多好评于是就决定试下呢一间木玥巷🤔,我地一去到已经见到有几个人等候,好夸张未开门已排队,亦增加左我哋对呢间餐厅嘅期待😝好彩我哋早10分钟到达,如果唔系就要等第一轮食完先有得入座🙈我地嗌两个套餐,由于我哋钟意食盐酥鸡所以嗌左一个系木玥盐酥鸡饭($58),另一个系因为见到佢特别推介就试下木玥招牌便当($74),加上之前喺台湾火车站食过一个便当回味无穷😳希望可以揾返台湾便当嘅感觉😚亦嗌多左一个小食宜兰三星葱馅饼4件($36),跟餐有优惠价所以再嗌多左两杯嘢饮,一杯系木玥招牌水果茶($28)、另一杯系柠檬蜂蜜($22),总共$218。盐酥鸡香脆酥,香嫩又多汁,超Juice🤤另外配搭左个酱汁酸酸甜甜,更加开胃,而且盐酥鸡既分量非常之多,食完碗饭都未食晒啲盐酥鸡😂真系超夸张😆下次黎食一定会再嗌呢一个盐酥鸡饭😋而木玥招牌便当🍱原来系卤鸡腿🍗,超巨大嘅鸡腿,卤得非常入味好食,口感
地区:屯门
地址:屯门井财街7号力生大厦地下4-5号舖
日期:18/1/2021
时间:11:50
人数:2人
而木玥招牌便当🍱原来系卤鸡腿🍗,超巨大嘅鸡腿,卤得非常入味好食,口感软嫩一口咬落肉汁与酱香化在口中,食完呢个鸡腿便当真系好饱好满足,钟意食卤鸡腿嘅朋友非常值得黎食🤩
葱馅饼好香香葱味道,外皮薄薄脆脆,里面包住肉同葱,咬落充满肉汁,仲配左一个酱料类似少少辣嘅蕃茄汁,配搭埋一齐食又几特别😁
饮品方面,木玥招牌水果茶同柠檬蜂蜜都唔错,招牌水果茶非常大杯🍹,不过我哋之后会想试黄金水果茶,期待下次再嚟😋
木玥盐酥鸡饭
木玥招牌便当