2024-05-25 323 浏览
喺香港食过好多唔同嘅台湾菜,好多口味都唔太啱,早几日放假去尖沙咀k11一出就见到呢间,装修同餐牌都几吸引决定入去试下食,结果意外地好食,叫左个盐酥鸡芝士蛋饼同半筋半肉牛肉面,蛋饼好有蛋味里面嘅盐酥鸡调味都好一流好有台湾嘅风味,而牛肉面嘅牛肋同牛筋都好淋好入味同我喺台湾食嘅都差唔多,面嘅汤底都有三款选择,今次试左红烧,我下黎我谂会试下藤椒因为好少见到香港嘅牛肉面有呢个选择,食紧嘅时候隔离台有叫到一个麻婆豆腐嘅拌面,卖相都相当吸引应该系值得一试,加上呢间铺头嘅同事都好有礼貌由带位到用餐嘅时候都好照顾客人嘅系要,同埋佢地都注重食物嘅要求会问客人对食物嘅意见睇得出佢地想再做好啲,而价钱黎讲须然我觉得有小小偏贵但系食物系对得起个价钱,十分建议经过去试下
盐酥鸡芝士蛋饼
2024-05-24