2024-07-06
朋友请食饭拣咗呢间喺尖东嘅泰国菜餐厅,环境唔错之外,原来餐厅仲有提供多款名厨Bobby Chin嘅菜式。Celebrity Chef Bobby Chin's Tamarind-Glazed Crab Cakes $218/4pcs名厨菜式果然不同凡响,呢个蟹饼虽然价钱略贵,但物有所值,成个饼都系鲜蟹肉,餐牌写话系Philips crab,调味好好,罗望子酱带出蟹鲜味。Tod Mun Pla $108/4pcs鱼饼都系泰菜必食,呢度嘅鱼饼几厚实,配上青瓜甜米醋好开胃。Som-Tam Soon $138传统泰式青木瓜沙律酸酸辣辣,爽脆爽脆,配上一啲虾干仔同埋香脆腰果几惹味,我哋仲加配埋虾添,几大只爽口。King Prawn Tom Yum $108冬阴公汤超浓洧,里面有两只大虾,仲有好多菇,重口味人士之选。Celebrity Chef Bobby Chin's Thai Crab Yellow Curry $268呢个都系名厨菜式,泰式黄咖喱配Philllps螃蟹,佐香脆法式长棍面包,咖喱好香唔会过咸,最重要系劲多蟹肉,系新鲜鲜味𠮶啲蟹肉,好好味。Celebrity Chef Bobby
Tod Mun Pla $108/4pcs
鱼饼都系泰菜必食,呢度嘅鱼饼几厚实,配上青瓜甜米醋好开胃。
Som-Tam Soon $138
King Prawn Tom Yum $108
Celebrity Chef Bobby Chinn's Shaking Beef $248
又系名厨菜式,牛柳粒超级松软,咬开肉质粉嫩粉嫩,充满肉汁。
Philips Crab Omelette $168
蟹肉奄列系去泰国必食美食之一,奄列好香,火候啱啱好,唔会干,蟹肉鲜嫩。
Namo Phad Thai $168
呢个正常发挥,摆盘系靓嘅,材料就主要有三只大虾,肉质爽口,金边粉如果味道再浓一啲会更好。