2015-09-24
身边几个fd都系食肉兽而早排兴韩烧于是餐餐同fd gathering都不外乎系韩烧, 今日有人提议不如食返次日烧都可以有个对比唔洗咁闷!.因为我地几个都唔系食好多, 所以放弃放题拣咗高质和牛. 呢间其实之前都试过一次印象几好, 不过碍于佢价格小贵所以都比较少食到😝入到黎我地居然被安排到一间private room食wor,正! 呢度装修偏日式,木为主,房间用木造趟门. 几舒服嘅食饭环境! 台面一如既往有调味料,牙签筒同陶瓷茶杯. 叫咗个家庭set已经够晒丰富.个set有个Salad, 芝士牛筋,日式煎饼, 牛排肉牛舌etc! 最特别嘅应该系呢个一兜嘅拼盘, 中间嘅牛油遇热溶晒落个芦笋豚肉卷度, 连埋个锡纸兜烧紧已经闻到好香!! 另外听fd讲呢间必食嘅和牛我地都有叫架! 系香港比较少食到好靓嘅和牛, 始终选择唔多同价格小贵嘅缘故.呢度呢款食落好lum之余真系香得黎唔会太腻, 于是最后我地追加咗一份澳洲和牛试下. 感觉不相伯仲, 食落唔会韧, 入口即溶. 见仁见智啦 我就钟意日本和牛多d啦! 总体黎讲质素高, 价钱小贵, 不过都系果句. 食完又要减, 无谓摆d低质野落肚啦!
叫咗个家庭set已经够晒丰富.