2018-07-28
今日同屋企人去左铜锣湾果头,行过见到有间食日本野嘅小店,见又几多人食,所以就入去试吓。见到都有几多嘢食㖞,主要都系食牛肉,我哋叫咗四个set ,分别系:和牛铁板三种, 和牛寿喜烧火锅,黑豚肉shabushabu 套餐同富士山丼。另外我哋仲加左原条鳗鱼。首先,要讲下个和牛铁板三种套餐,真系好好味!个和牛好香,同好嫩,三种和牛都好好味,同配唔同调味料,真系好好味,同分量都几多,每种和牛大概有三旧左右。而个和牛寿喜烧,个汤底好甜好浓,我个人就觉得太甜,啲菜真系好甜,但系配埋啲和牛就刚刚好。值得一齐嘅系,佢会配埋生鸡蛋俾你点黎食,即刻无咁腻,同令啲牛肉食落去滑好多。个黑豚肉都好味,个shabushabu汤底都okay , 相比和牛寿喜照,佢就显得普通,但都几好味嘅。至于个富士山丼都唔错,个味几好,啲肉都好有牛味,可惜啲牛肉有少少硬。而个原条鳗鱼都好出色! 好肥味,同个味道非常好,食完又想再食,推介大家黎食啊!啲套餐仲配有味噌汤,饭,同埋渍物, 都几多野食,我地都食到好满足。人均消费大概$250左右,食到啲咁靓嘅和牛真系好抵啊。同埋个老板系日本人,好正宗嘅日本菜,最钟意食喱啲小店!