2021-04-24
⿻⿻ 𝘍𝘰𝘶𝘳 𝘚𝘦𝘢𝘴𝘰𝘯𝘴 𝘏𝘰𝘵𝘦𝘭𓏲𓏱𓏭𓏭一直都好想试四季酒店嘅肉桂卷 以为会好贵一直都冇买 点知个次去睇下发现价钱意外地亲民 顺便买咗个司康做早餐 (人´∀︎`).☆︎.。.Cinnamon roll唔系好大个 不过因为自己食甜嘢好快觉得漏 所以咁样嘅size反而好啱我 食之前焗一焗翻热即刻成屋都系肉桂嘅香味~佢冇topping 所以可以集中系肉桂嘅香甜味道 甜得恰到好处 焗完表面脆脆地 咬落去烟烟韧韧咁 焗完都几湿润 下午茶食超正 𓋒Raisin scone外形已经好吸引 肥肥地咁 佢有俾埋clotted cream同jam 不过食scone中意唔搽任何嘢 专注系包体本身嘅味道 呢个入面有提子干本身已经好够味 牛油味好浓 𓏲𓏱𓏭𓏭Cinnamon roll $28Raisin scone $28
𝘍𝘰𝘶𝘳 𝘚𝘦𝘢𝘴𝘰𝘯𝘴 𝘏𝘰𝘵𝘦𝘭
𓏲𓏱𓏭𓏭