2023-02-09
嘉丰点心专门店地址: 九龙城启德道19号地下呢间点心专门店喺九龙城都几出名,同区开咗两间舖头,都睇得出佢好受街坊欢迎,朝早去到都坐得几满。 🍖🍤蟹子烧卖皇 $30呢度嘅烧卖比较偏传统嘅味道,系完全似足系细细个去酒楼食点心嘅味道,烧卖偏干身有少少甘味,但系都食得出佢猪肉切肉嘅香味,同埋虾嘅鲜甜。🥟🥟鲜虾菜苗饺 $26呢度系菜苗饺好大只,里面有好多虾,但系就唔系好够菜,可能唔够湿,食完之后个口有啲有啲口渴。另外个皮有啲易穿。🍘🍘家乡咸水角 $22呢度咸水角系必食,佢炸嘅熟度啱啱好,个糯米皮唔会炸到太干,食落去好烟韧,而且佢个馅好香冬菇同肉碎味,男朋友系一路食一路笑,佢都未试过对住我笑到咁。🫔🫔浓汤鲜竹卷 $24呢度鲜竹卷个腐皮好香口,但系食落去又唔会好油,我觉得应该系喺佢个上汤嘅味道朔晒入去啲腐皮度,令到佢爽口得来唔会太湿,另外入边嘅馅都好好味,好足料。🥓🍗香茜牛肉肠 $23呢度个肠粉皮做得非常之滑个原因系因为佢真系落得几多油,但系食落去你又唔会觉。入边啲牛肉就不过不失啦,最出色依然系佢嘅肠粉皮。🍰🍰香滑姜汁糕 $21食落去唔会太甜,而且好烟靭,佢嘅千层做得好出色,食落去一层层口感好好。千
地址: 九龙城启德道19号地下
🍖🍤蟹子烧卖皇 $30
🥟🥟鲜虾菜苗饺 $26
🍘🍘家乡咸水角 $22
🫔🫔浓汤鲜竹卷 $24
🥓🍗香茜牛肉肠 $23
🍰🍰香滑姜汁糕 $21
食落去唔会太甜,而且好烟靭,佢嘅千层做得好出色,食落去一层层口感好好。千层糕又唔会太痴牙,食完啲咁油腻嘅点心,拎佢嚟解就好正啦。
☕☕茶 $6/ppl
呢度嘅普洱茶唔错,唔会涩口。
味道: 4.3/5
服务: 3.5/5