2021-03-26
当年同M佬相识嘅第1000日纪念日,就去咗红磡嘅Moreish & Malt,不知不觉又过咗1000日喇,特登再拣番Moreish & Malt庆祝。回忆番我哋都经历咗好多,而同我哋一齐成长嘅原来仲有Moreish & Malt,因为港岛区分店喺湾仔全新开幕,一于试试。手撕猪肉玉米片好少喺餐厅食Nachos,因为我平时接触嘅Nachos都系食零食包装。至于Moreish & Malt嘅Nachos上面就放有份量劲多嘅猪肉丝,旁边仲有酸忌廉酱同热熔嘅芝士,捞埋一齐食,好滋味!BB菠菜香橙八爪鱼沙律呢个系超好味!沙律嘅酱汁酸酸甜甜,好开胃!沙律入面仲有八爪鱼同三文鱼籽,好鲜甜又增加成个沙律嘅口感!另外,仲有香橙同车厘茄,令沙律更加醒胃。烧加拿大有骨猪鞍,自家制椰菜沙律猪鞍肉味香浓,肉质带有少少油脂,令猪肉更加juicy嫩滑,食嘅时候记住加埋旁边嘅苹果酱一齐食,味道好有层次。蟹肉带子龙虾汁意大利阔条面阔条面沾满龙虾汁,好浓郁,相信用咗好多龙虾制成。配料有好多蟹肉丝同大大只带子,令整个阔条面更鲜甜。招牌特浓豆腐芝士饼至于甜品就有呢个豆腐芝士饼,豆腐味超浓郁,好细腻。Lychee Rose &
手撕猪肉玉米片
BB菠菜香橙八爪鱼沙律
烧加拿大有骨猪鞍,自家制椰菜沙律
蟹肉带子龙虾汁意大利阔条面
招牌特浓豆腐芝士饼
至于甜品就有呢个豆腐芝士饼,豆腐味超浓郁,好细腻。
Lychee Rose & Tropical Island
最后叫咗两杯饮品,一杯嘅荔枝味浓肉,另一杯就充满住热带水果味,酸酸甜甜,够晒解渴。