2021-04-16 119 浏览
去开荃湾攞野,就顺便约朋友食饭,今次去了荃湾路德围「立鮨」,呢间分店有位坐的,星期五放工时间,真系好多人排队堂食或外卖,地方细细,坐吧台,好有风味, 当日我哋两个人叫咗好多嘢食,全部都好好食,令人回味。厨师发板 10件寿司包括深海池鱼、皮剁鱼、牡丹虾、新鲜北寄贝、带子、金目标、尺绿、吞拿鱼腩扫罗、鱿鱼仔军舰及海胆军舰。深海池鱼 -新鲜美味,清清甜甜。皮剁鱼- 面层有肝脏,很鲜味。金目标 -好淋,入囗即溶。吞拿鱼腩扫罗 - 好味,无根位,面头放少少葱,好香。鱿鱼仔军舰- 咬入去啲爆膏,好有层次。叫厨师发板优惠价大满足海胆特盛, 细细碗嘅饭,但系满满嘅海胆,真系好鲜味,超级好食。特别推介蟹肉蟹膏军舰 - 鲜蟹肉丝再加蟹膏,好重蟹味,更有口感及层次。珍宝甘虾刺身 - 够大只,啖啖肉,好鲜甜。另外亦叫了些 燃烧火焰盛盒、寿司、刺身、熟食及沙律, 全部也喜欢吃。

厨师发板 10件

深海池鱼 -新鲜美味,清清甜甜。

皮剁鱼- 面层有肝脏,很鲜味。

金目标 -好淋,入囗即溶。

吞拿鱼腩扫罗 - 好味,无根位,面头放少少葱,好香。

鱿鱼仔军舰- 咬入去啲爆膏,好有层次。

特别推介

珍宝甘虾刺身 - 够大只,啖啖肉,好鲜甜。

另外亦叫了些 燃烧火焰盛盒、寿司刺身、熟食及沙律, 全部也喜欢吃。

2021-04-09
  • 大满足海胆特盛