2023-05-21
之前食过西班牙菜觉得几好味,发掘下香港仲有无其他西班牙菜餐厅🍴又揾到一间高质菜😍餐厅嘅霓虹灯好注目,系间西班牙酒吧餐厅,相信夜晚黎一定更好feel🌃✅薄切慢煮八爪鱼$88八爪鱼唔会好韧,煮得好淋🐙加特色酱汁都几好食,带橄榄油香🫒✅黑毛猪火腿 24月$98黑毛猪火腿咸香味十足,如果有蜜瓜一齐食就更加好🐷✅西班牙薯仔蛋饼$78蛋饼好香,切开之后仲有流心效果,中间包住啲薯仔粒🥔🥚西班牙特色菜,建议order试下😌✅柠汁白酒煮蚬$98🌟必食推荐🌟蚬肉劲大粒之余,加咗洋葱&柠汁提鲜🍋 鲜甜到不得了,想Encore要多份🤣✅西班牙海鲜锅饭$208大虾肉质弹牙鲜甜,蚬肉一样好大粒😝西班牙锅饭带焦香,饭粒唔会太硬,啱啱好👍🏻旁边有啲沙律酱,加埋一齐更好食😋✅Rose Sangria&Cava Sangria $68果味香甜容易入口,Sangria调配得几唔错,本身仲担心奇异果好酸,点知几好🥝🍍🍹🐻总结高质西班牙菜,建议夜晚黎,感觉chill啲~💛好味指数:4.8/5
💜回头指数:4.8/5📍Tapa Room (积福大厦) (铜锣湾)铜锣湾谢斐道415-421号积福大厦地下B号舖
✅薄切慢煮八爪鱼$88
八爪鱼唔会好韧,煮得好淋🐙加特色酱汁都几好食,带橄榄油香🫒
✅黑毛猪火腿 24月$98
黑毛猪火腿咸香味十足,如果有蜜瓜一齐食就更加好🐷
✅西班牙薯仔蛋饼$78
✅柠汁白酒煮蚬$98
🌟必食推荐🌟
✅西班牙海鲜锅饭$208
🐻总结
高质西班牙菜,建议夜晚黎,感觉chill啲~
💛好味指数:4.8/5 💜回头指数:4.8/5
📍Tapa Room (积福大厦) (铜锣湾)
铜锣湾谢斐道415-421号积福大厦地下B号舖