2021-10-06
西环码头同海边都去过几次,今次都系第一次去西环海边既酒吧餐厅😎 真心,有惊喜!@bash99hkg 主打串烧/烧物同酒,感觉系新派既日式酒吧咁,装修格调十分型格🤩..我地叫左:安格斯牛扒 Angus Steak 160g黑豚肉 Kurobuta Pork Belly唐扬炸鸡 Chicken Karaage白鳝 Eel帆立贝 Scallops 明太子饭团 Mentaiko Onigiri一口甜薯 Mini Sweet Potatoes Sparkling wine - Barton & GuestierRose d’Anjou - Barton & Guestier 2019..先讲肉类,安格斯牛扒烤得极香,肉味浓郁,肉质软腍,好食!黑豚肉半肥瘦,油脂极香!唐扬烤鸡都几大兜,食落完全唔干,外脆内嫩多汁;呢3款肉都烤得出色,我大推😍..海鲜方面,帆立贝即使烤过都不阻其鲜味同爽口,多左阵焦香,好开胃!白鳝外皮脆卜卜,肉质结实且味美👍🏻..明太子饭团烧到呈啡色,好脆好香,有种饭焦既感觉~呢个等左一阵先到,证明真系即场制作,饭团里面混合左明太子,所以唔需要酱汁就有咸香味道,而且好结实唔会散,有
我地叫左:
安格斯牛扒 Angus Steak 160g
黑豚肉 Kurobuta Pork Belly
唐扬炸鸡 Chicken Karaage
白鳝 Eel
帆立贝 Scallops
明太子饭团 Mentaiko Onigiri
一口甜薯 Mini Sweet Potatoes
明太子饭团烧到呈啡色,好脆好香,有种饭焦既感觉~呢个等左一阵先到,证明真系即场制作,饭团里面混合左明太子,所以唔需要酱汁就有咸香味道,而且好结实唔会散,有惊喜!一口甜薯好趣致,好甜好香,唔错☺️.
粉红色既玫瑰酒好香,好适合女士们饮啊🌹Sparking wine好够汽好fresh! 食完串烧烤物后饮酒真系好正🥳.
呢度气氛好正,真系好适合同朋友一齐开开心心轻轻松松咁倾计食好野把酒谈笑👍🏻 大家可以来chill下!.