2018-12-20 320 浏览
之前系facebook见到依间日本餐厅最近开左新分店,不过新分店既地点距离我工作地点唔系咁近,反而总本店就方便些小,所以都系同朋友一齐黎试下总店先。虽然店舖都几多位,但系都坐满哂,不过好彩等一阵就入到入去。因为非常肚饿既关系,见到有咩岩食就点点点。不过点餐都好方便,用IPAD就可以了,点完再叫服务员落单就ok。食日本野我比较钟意食寿司,刺身就反而少order。首先order寿司先明有我最钟意既三文鱼、同埋试埋三文鱼三味寿司、火炙三文鱼,跟住就点左贵小小既中吞拿鱼腩寿司。三文鱼非常肥美,火炙三文鱼尤其出色,火喉刚好,三文鱼入口即溶。中吞拿鱼鱼味浓郁,果然真系一分钱一分货。之前上网睇依度出名其中之一系三色井,所以都order埋佢。三色丼有海胆丼,吞拿鱼蓉丼同埋蟹肉蟹膏丼。海胆丼既海胆好鲜甜,吞拿鱼蓉味道刚好,更突出吞拿鱼味道,蟹膏非常鲜。最重要系一个价钱可以食到三个味道既丼,唔怪之得咁多人推介。 热食就order左蒸蛋同埋唐扬炸鸡乌冬。食左咁多野最后都系二百元一位,在尖沙咀旺区来说CP值高。

中吞拿鱼腩、火炙三文鱼、三文鱼及三文鱼三味寿司
食日本野我比较钟意食寿司刺身就反而少order。首先order寿司先明有我最钟意既三文鱼、同埋试埋三文鱼三味寿司、火炙三文鱼,跟住就点左贵小小既中吞拿鱼腩寿司。三文鱼非常肥美,火炙三文鱼尤其出色,火喉刚好,三文鱼入口即溶。中吞拿鱼鱼味浓郁,果然真系一分钱一分货。
三色丼

蒸蛋
热食就order左蒸蛋同埋唐扬炸鸡乌冬。
唐扬炸鸡汤乌冬
食左咁多野最后都系二百元一位,在尖沙咀旺区来说CP值高。
中吞拿鱼腩、火炙三文鱼、三文鱼及三文鱼三味寿司
三色丼