2022-01-29
寿司造 (湾仔).唔想煮食嘅日子,间中买个寿司又系一餐(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎) 今日咁啱过开嚟港岛,见到好多人都介绍呢一间寿司🍣 「寿司造」拥有20多年经验的寿司师傅主理,于日本渔市场刺身日本到港,师傅按时令挑选食材发办制作刺身盛、寿司盛。.湾仔店限定三款鲜鱼熟成寿司,包括蓝鳍吞拿鱼、岛池鱼、𫚕鱼。 我就拣咗中间嘅岛池鱼一试。.▪️熟成岛池鱼寿司▪️.呢个简直系必食推介入口香,半化,鱼香味浓郁!熟成更有鱼香口感更软滑.▪️特选寿司12件▪️ .呢个特选寿司12件全部都好新鲜,有三文鱼腩,海胆,油甘鱼,肥美带子等等!.▪️四色小卷▪️.呢个大嘅四色小卷入边有加州卷,牛油果慢煮鸡肉卷,辣味三文鱼卷以及烧鳗鱼卷。一盒有八件每款两件,除咗呢个之外我哋仲叫咗啲紫菜小卷即系出面平时都好容易食到嘅,细细旧紫菜包住有甜蛋青瓜蟹柳以及蟹子!.📌 寿司造 (湾仔)湾仔庄士敦道112号地下2号舖.环境:⭐️⭐️⭐️⭐️味道:⭐️⭐️⭐️⭐️服务:⭐️⭐️⭐️⭐️价钱:⭐️⭐️⭐️⭐️
▪️熟成岛池鱼寿司▪️
▪️特选寿司12件▪️
▪️四色小卷▪️
一盒有八件每款两件, 除咗呢个之外我哋仲叫咗啲紫菜小卷即系出面平时都好容易食到嘅,细细旧紫菜包住有甜蛋青瓜蟹柳以及蟹子!
📌 寿司造 (湾仔)
湾仔庄士敦道112号地下2号舖
环境:⭐️⭐️⭐️⭐️