2022-01-25 804 浏览
平时好少(基乎系无)即日食即日出post,因为我之前食太多嘢,全部都要排队出😂今日呢间真系高质良心小店,又好食又好饮,老板又好nice好好人,所以想快啲出呢篇文呢间位于太子站旺角站中间嘅三文治多士外卖店,见近期多人食,卖相又靓又吸引,今日早收终于过咗嚟买啦🍏手撕猪肩肉青苹果多士🥪另一半要食肉,叫咗个新口味嘅猪肩肉青苹果多士俾佢,大赞好味,平时猪肩肉食得多,但原来手撕口感好好,加埋青苹果嘅清新、特调酱汁,成个包好夹!仲要大赞佢多士烘到金黄色,好香好靓,好吸引!食落真系大赞👍🏻🉐🍤大虾带子芒果多士🥪我就钟意少啲肉,老板都话女仔多数拣呢款~芒果大虾一向夹,加埋带子好好食👍🏻整个配搭都好好,一样有啲酱汁一齐食好match,多士烘得出色👍🏻🉐🍈期间限定 哈密瓜汁🥤老板大力推介新鲜真材实料制造嘅哈密瓜汁,我一饮~真系好正!好浓郁好好味!真系真材实料,舖头仲放咗好多个哈密瓜系到,真正原材料👍🏻天然哈密瓜汁,呢个味道完全系靓嘢,而家系当造季节所以多数只系3星期左右嘅期间限定,要饮就快啦~🉐🥛法式烧鲜奶(焦糖/榛子/呍呢嗱)呢杯系暖暖牛奶,面头加上烧过嘅cream brûlée味道,𠮶底有啲vanill

🍏手撕猪肩肉青苹果多士🥪

🍤大虾带子芒果多士🥪
我就钟意少啲肉,老板都话女仔多数拣呢款~

🍈期间限定 哈密瓜汁🥤

🥛法式烧鲜奶(焦糖/榛子/呍呢嗱)
呢杯系暖暖牛奶,面头加上烧过嘅cream brûlée味道,𠮶底有啲vanilla味,第一次饮暖牛奶系咁好饮🉐但留意呢杯要即场饮,先至又靓又好饮啊😌

🚩tic tac toast (太子) @tictactoast_hk
📍太子花园街174号地下A1号舖

2022-01-24