2022-10-28
之前经过大角咀嘅汇丰中心,见到依头原来多咗唔少餐厅同小食店,于是就试吓sᴜᴘʙᴜʀᴡɪᴄʜ依间主打即叫即制ʙᴜʀɢᴇʀ、热狗🌭️嘅小食店。.松露蘑菇芝士手打牛堡 $88👩🏻就最钟意食啲松露味嘅嘢,见到依个松露牛堡就梗系要试吓啦!第一啖就试到个包唔系普通嘅嘉顿牌面包🥯,个面包皮好松软😍,有牛油香。馅料好丰富,有除咗松露酱、汉堡扒,仲有蘑菇、洋葱、蕃茄等。松露酱好香,唔系剩系加松露油就算,同手打汉堡扒好夹,另外要一提嘅系佢哋炒嘅洋葱,已经完全焦糖化,唔会有生洋葱嘅辛辣味,而系带有一丝丝嘅甜味。整体感觉恰到好处,唯一唔好就系个包太大啦🤪,自己食晒会太饱。.俄勒冈肉酱热狗 $51另外就叫咗个热狗🌭️试吓,成只热狗同👨🏽🦱嘅手掌差唔多大,满满嘅肉酱盖住晒条热狗肠,超澎湃,味道好惹味,而且都有焦糖洋葱🧅垫底,食落好有层次,同汉堡一样,sɪᴢᴇ好大个,女仔自己食都一定够饱肚。.sᴜᴘʙᴜʀ 拼盘ᴀ $78(啤酒薯条、鱿鱼圈x2、南瓜饼、薯饼x2)sᴜᴘʙᴜʀᴡɪᴄʜ有两款唔同嘅小食拼盘,今次就拣咗有啤酒薯条🍟嘅拼盘ᴀ试吓。餐厅自制嘅啤酒薯条比一般薯条酥脆得多,入面仲有薯蓉,唔会只得外壳脆卜卜,入面就空
松露蘑菇芝士手打牛堡 $88
俄勒冈肉酱热狗 $51
sᴜᴘʙᴜʀ 拼盘ᴀ $78
(啤酒薯条、鱿鱼圈x2、南瓜饼、薯饼x2)
sᴜᴘʙᴜʀᴡɪᴄʜ有两款唔同嘅小食拼盘,今次就拣咗有啤酒薯条🍟嘅拼盘ᴀ试吓。餐厅自制嘅啤酒薯条比一般薯条酥脆得多,入面仲有薯蓉,唔会只得外壳脆卜卜,入面就空心。其他小食都唔错,而且份量都好多,👩🏻私心觉得如果可以少啲淀粉质,将薯饼/南瓜饼换成鱼手指或者其他小食可能会无咁ʜᴇᴀᴠʏ🤰🏻。
其实一路拎住返屋企,一直都闻到好香,半个钟后返到屋企食都唔会冻晒,就证明餐厅真系即叫即制,样样都新鲜出炉(当然即时食应该会更加正啦!)。而且就算拎到返屋企个包都唔会被馅料浸到湿晒,整体味道超出👩🏻预计,如果大家住得近或者近公司都不妨买个外卖试吓,绝对唔会令你失望㗎!