2022-11-19
去过好多间Cafe 但真系好少会提供海南鸡饭🫣 位于上环嘅Home A Day 除左野饮食物选择多之外 质素都好高 仲有位可以打卡添🤣🍀无骨海南鸡饭卖相已经成功吸引左我同朋友😳 摆盘好精致 用左半透明嘅圆碟上😍 黑酱油膏 姜蓉 辣椒酱 三种酱料分开放系圆碟凹位 令每样食材都清晰简洁咁展示出黎💛 鸡好嫩滑 有少少啫喱 容易咬开嘅同时保持嚼劲 好有鸡味☺️ 配埋油饭真系愈食愈开胃🥹🍀雪耳浓鸡汤大大块嘅雪耳 食落爽口 吸埋浓鸡汤 每一啖都好浓郁好入味🤤🍀黑松露带子蘑菇忌廉意大利面上枱已经闻到好香嘅黑松露香味🥰 酱汁好够 每啖意粉都可以黏到酱料😛 意粉吾会太淋 保留到咬口🍝 带子煎至表面少少金黄色 口感弹牙好好食😋🍀Iced Mocha钟意饮咖啡嘅我 就算夜晚都系会照饮😜 朱古力味够浓郁 底部仲有啲朱古力碎🍫 咖啡base好香好浓厚 好正☕️🍀白桃乳酸特饮凉凉地嘅天气饮好舒服 卖相都好靓😉
🍀无骨海南鸡饭
无骨海南鸡饭