2024-08-04 459 浏览
今日嚟到天水围颂富商场揾食 见到有间人气泰国菜午市嘅时候都有啲人排队 就决定试吓😌 见舖头都好多人叫呢个泰国双𩠌饭 一于试吓咩料双𩠌饭有几个𩠌选择 包括有海南鸡 无骨猪手 无骨泰式凤爪猪扒 同埋青咖喱鸡今日我同屋企人就分别嗌咗海南鸡+泰式凤爪 同埋海南鸡+猪手 每个都只系$72仲要包杯饮品每样𩠌都超级大份😳😳🫣 啲海南鸡嘅肉质虽然唔系话超级滑 但系都可以接受 点埋调味酱料真系好惹味 泰式凤爪真系好难会唔好食 而且份量真系好多粗略估计可能都有十只猪手方面个酱汁都系非常惹味,而且都系无骨可以啖啖肉同埋啖啖皮咁样食 🤣嘢饮方面,叫咗个冻龙眼冰 啲冰未用晒之前略嫌有啲太甜 不过佢啲红枣同埋龙眼份量亦都唔少 推荐大家可以试吓成个餐真系好丰富,食到最后真系饱到上心口
见舖头都好多人叫呢个泰国双𩠌饭 一于试吓咩料

成个餐真系好丰富,食到最后真系饱到上心口