2023-02-11
同男朋友嚟开太子呢到搞啲嘢,整整吓都已经夜晚,所以我哋决定喺呢度食埋夜晚先返屋企。咁啱俾我哋揾到附近有呢间嘢食,都见到有啲人喺度等位,所以就试吓呢间啦。入面嘅空间都算几大,仲有分开两层添,都坐得几舒服。我哋见啲嘢食都唔算好贵,所以嗌咗都几多嘢食。满蚬肉蝴蝶意粉本身我哋有谂过嗌double clam,但因为我哋都唔知份量会有几多,所以最后都冇嗌到。一嚟到我哋即刻心谂,好彩我哋冇嗌到double clam,因为佢哋蚬嘅数量都好多,两个人嘅话完全系够食。啲意粉好挂汁,啲汁亦都好creamy。佢啲汁好食到我用其他小食点嚟食。Mozzarella sticks唔算好厚粉,28蚊嚟讲份量亦都好多,而且食得出系啱啱炸起,好热,仲拉到丝添。黑松露巴马臣芝士薯条佢系幼身嘅薯条嚟嘅,黑松露味亦都好重,再加上少少芝士,食落好夹。份量亦都好多,3-4个share食,系绝对够食!炸海鲜虽然佢只系$58 ,但佢份量都好多,都系三至四个人食就啱啱好。几值得一赞嘅系,佢啲粉都唔算好厚,唔会有种觉得食皮多过食馅嘅感觉。但我会觉得呢个炸海鲜相比其他嘢食冇乜特别。Pork Rack呢一餐入边我最钟意食嘅就系呢个猪鞍,佢真系
满蚬肉蝴蝶意粉
Mozzarella sticks
黑松露巴马臣芝士薯条
炸海鲜
Pork Rack
呢一餐入边我最钟意食嘅就系呢个猪鞍,佢真系整到啱啱好,唔会煮到太老,食落系好嫩,仲有啲肉汁咁。而且佢个配菜都好好食,系用红酒煮嘅苹果粒,可惜到就算我好饱都食得晒。
我哋另外仲嗌咗两杯嘢饮。我嗌咗杯荔枝接骨木花特饮。原本仲好担心会好甜,但其实我觉得啱啱好,而且饮落几清新,几好饮。
呢一间啲嘢食性价比都好高,如果嚟到太子谂唔到食乜嘢嘅话可以喺呢间食。