2019-05-04 86 浏览
以前中学大学时期成日都去旺角cafe gathering或者搞reu🤣 通常质素都普通什至可能难食,但有一间令我印象深刻因为食物质素远超同区其他楼上cafe水平👍🏻 今日决定再去试下,因为老板同老板娘都好好人😆同埋佢哋嘅座位系好有空间感,而且就算满座都唔会好嘈😛佢地有set dinner 或者 Party餐可以选择我地六个人当然毫不犹豫拣Party Set 😆佢地有分Party A and Party B我地想多啲选择 所以拣左B餐沙律:田园沙律 or 凯撒沙律 (日式芝麻酱/意大利油醋)小食:吉列珍宝虾、粟米墨鱼饼、惹味咖喱角、蜜糖蒜香鸡翼、泰式烧猪颈肉、蜜汁鸡肉串、无得输芝士薯条、芝士汁焗蔬菜主菜:(3-9位选两款,10位以上选三款) 卡邦尼烟肉扭扭粉抗氧黑蒜忌廉杂菌意粉白汁香蒜蚬肉意粉鲜茄焗招牌香茅猪扒饭黑松露海鲜意大利饭 (海虾、蓝青口、鱿鱼、蚬肉)甜品: 一口雪米糍饮品:芒亨、柑桔柠檬、蜂蜜绿茶、荔枝红茶、巨蜂提子乳酸因为知道party餐好多野食,我地拣左田园沙律感觉比较清新。沙律卖得好得,劲丰富而且又健康,用上本地农场水耕蔬菜,配上粟米、车厘茄、洋葱、青瓜,用日式芝麻酱搭配
同埋佢哋嘅座位系好有空间感,而且就算满座都唔会好嘈😛

佢地有set dinner 或者 Party餐可以选择
我地六个人当然毫不犹豫拣Party Set 😆

佢地有分Party A and Party B
我地想多啲选择 所以拣左B餐
沙律:田园沙律 or 凯撒沙律 (日式芝麻酱/意大利油醋)
主菜:(3-9位选两款,10位以上选三款)
卡邦尼烟肉扭扭粉
抗氧黑蒜忌廉杂菌意粉
白汁香蒜蚬肉意粉
鲜茄焗招牌香茅猪扒饭
黑松露海鲜意大利饭
(海虾、蓝青口、鱿鱼、蚬肉)
甜品: 一口雪米糍
饮品:芒亨、柑桔柠檬、蜂蜜绿茶、荔枝红茶、巨蜂提子乳酸

因为知道party餐好多野食,我地拣左田园沙律感觉比较清新。沙律卖得好得,劲丰富而且又健康,用上本地农场水耕蔬菜,配上粟米、车厘茄、洋葱、青瓜,用日式芝麻酱搭配味道非常夹,而且份量多,每一口都会沾满左麻酱✨

小食种类选择劲多元化,大家不约而同好挂住一定系无得输芝士薯条,因为佢绝对系呢道最高人气既菜式😂一上菜,我地成班人都即抢住食,佢地个芝士汁浓稠度系刚好,唔好好腻亦唔会淡😉而且薯条系即叫即炸,但食落去又唔会好油腻🥰推介!

第二钟意嘅系泰式烧猪颈肉,配埋佢哋嘅酱汁非常惹味啊👍🏻
之后嘅小食拼盘亦令我哋眼前一亮,全部都系炸物每人几件咁好快就清晒👍🏻 私心觉得如果蜜糖鸡翼可以多啲蜜糖就好了😛

亦都好欣赏佢哋系有健康之选,芝士焗西兰花🥦 食咗咁多炸物食返啲蔬菜平衡返真系唔错~同样地佢哋嘅菜式就算加左芝士都系唔会令人觉得油腻的!

呢道既主菜亦都无令人失望呀,我地叫左卡邦尼烟肉扭扭粉,卡邦尼个汁好creamy加埋烟肉粒增加口感,扭扭粉亦都比长通粉有新意🥰
另外叫左黑松露海鲜意大利饭,海鲜份量都唔少!而且意大利饭绝对唔会好硬,creamy得黎唔会腻,黑松露味好突出😉

而我觉得呢度会吸引到咁多人上嚟食,其中一个原因系佢哋个party set几款饮品系无限任饮,上得黎cafe都一定系meeting或者gathering,有时得一杯嘢饮真系好头痛,又要再比$30几蚊叫多杯好唔抵,呢道就冇呢个烦恼啦!😍 不过记住,每次叫两jar,饮得哂先至好嗌🤣🤣

佢地除左有party set,仲有set dinner
如果系2个人就可以考虑set dinner☺️
2019-05-03