2024-08-04
高质嘅威灵顿牛柳系好考功夫,食过几间都觉得冇咩特别,我一度以为威灵顿牛柳就系普普通通嘅味道,直至我遇上Around Wellington....之前系个食set lunch,但一直都想试佢个威灵顿牛柳,所以今次四人行嚟叫左两个二人餐😺✨是日精选沙律+是日餐汤 - 剩系摆盘都够晒有心思~红菜头汤真材实料,饮到红菜头粒🍲 ✨威灵顿牛柳 - 我最期待嘅一道菜,可以整到个皮咁酥脆,而keep到个牛柳咁粉嫩咁影咬,更是技巧😋酥皮同牛柳中间仲夹住左磨菇蓉同Parma Ham,唔洗加太多调味已经好够味🤤食完之后念念不忘。。✨坚果芥末酱焗保湿猪鞍 - 猪鞍成功锁到肉汁,几易切又够Juicy,面头有脆脆口感唔错🤩✨招牌花雕冷稻庭乌冬 - 除咗有花雕醉鸡,仲有虾、鲍鱼、流心蛋&杞子,好足料下!个汁好清甜,夏天食呢碟会好舒服😻✨蟹籽蟹肉盖饭配松叶蟹甲罗烧 - 好吸睛,满满蟹籽&蟹肉,鲜甜惹味🦀 ✨芒果伯爵茶窝夫 - 比想像中大份,窝夫带有淡香伯爵茶,满头铺满芒果粒,整体唔会腻🥭 ✨朱古力心太软 - 造型系玫瑰花好靓靓,里面系软心朱古力好邪恶,好在系4人share🤭✨饮品 - 叫左一杯Flat White、L
✨饮品 - 叫左一杯Flat White、Latte、Dark Chocolate同Iced Mocha,拉花有诚意☕ 💯