2023-03-04 1097 浏览
同事介绍牛头角工厦入面有间好野食,主打无味精料理,用高质食材㗎😋地点唔难揾,上到黎意外地全店满坐,原来咁多人识得上工厦揾食。拣左一汁三菜定食,选用日本国产米,仲有味噌汤、渍物同饮品,可以选一款主菜同一款副菜😋🐂韩式宫廷炖牛排肋肉主菜拣左牛肉,炆得十分入味,牛肉软嫩鲜味,酱汁甜甜的好好下饭,配料有红萝卜、白萝卜、冬菇、栗子、红枣等,吸饱酱汁好正啊😍🥑蓝芝士牛油果沙律副菜拣左沙律,见餐牌写系牛油果粟米沙律,黎到真系有惊喜,意外地用上新鲜粟米烤成,牛油果都系新鲜货,蓝芝士沙律酱汁充满芝士香,浓稠啱口味👍🍚饭软绵有饭香,加上主菜好味,真系想添饭😆🥣味噌汤入面有豆腐、海带等,唔过咸,而且仲系热辣辣嘅。🥒渍物咸咸地又脆身其实几好送饭,但我见好多食客都唔掂佢地净返晒😂☕拿铁咖啡餐饮升级转做了latte,估唔到唔系咖啡厅一样有靓咖啡饮,仲有个靓靓拉花添。个人觉得呢度个咖啡口味带有点水果味🤔果香?饮落感觉轻盈点,唔加糖都不会苦,好饮呀🥰好食好饮环境唔错,工厦中的好选择👍

🐂韩式宫廷炖牛排肋肉

🥑蓝芝士牛油果沙律

🍚饭
软绵有饭香,加上主菜好味,真系想添饭😆

🥣味噌汤
入面有豆腐、海带等,唔过咸,而且仲系热辣辣嘅。

🥒渍物
咸咸地又脆身其实几好送饭,但我见好多食客都唔掂佢地净返晒😂

☕拿铁咖啡

好食好饮环境唔错,工厦中的好选择👍
2023-03-03