2024-05-10
Wake up bistro 位于联和墟,门口有一种香港风情,以旧式鱼市场主题,好有风味。里面有户外枱凳可以坐露天,而且系pets friendly!餐厅仲有提供汪汪餐,有养狗嘅朋友仔可以带埋小毛孩去一齐食餐好嘅~先讲宠物餐,食咗个鱼肉B餐,毛孩食得超滋味!1分钟就已经食晒全兜饭,食到舔舔脷😋餐嘅营养都平衡得好好,睇一睇材料除咗蛋白质仲加咗好多蔬菜,兼顾到狗狗嘅健康。人类嘅膳食亦都非常优秀!吉列猪扒饭炸得外脆内软,外面干爽唔会太油腻,炸粉唔会太厚恰到好处,里面嘅肉汁仍然锁住,嫩滑弹牙,用嚟送饭一流!个人觉得羊架系最好味,大大支肉带少少肥膏,唔会太腻之余羊油好香,亦都唔会觉得好膻,肉质鲜嫩口感丰富,黐住骨嘅筋位仲好有咬口,食到欲罢不能😍肉眼扒大大块好有牛味,有嚼劲得嚟唔会太烟韧,烧五至七成熟最保持肉质又唔怕太生唔卫生,加埋餐厅嘅秘制酱汁,钟意牛扒嘅朋友必试!总括而言,店内无论系宠物餐定系人餐都好出色,价钱合理有餐有饮品仲有餐汤,钟意可以食埋甜品,香蕉pancake都做得好好味~推介大家尤其养宠物嘅你可以试吓wake up bistro!