2024-03-22
永年车仔面呢个名相信好多元朗人都有听过. 我亦都由细食到大见到佢由细舖搬大舖. 再见到佢装修变靓同加开分店真系有一种一齐成长嘅感觉❤️今次嚟到沙田呢间分店. 已经进化到车仔面茶冰厅. 装修重非常之有心思. 有一个怀旧士多corner. 好啱打卡影相🥢永年大碗面+永年男神面嚟到就一定要食车仔面. 佢嘅萝卜、猪肠、鸡翼、猪红等等由以前已经好出名. 好贪心嘅我哋就决定嗌咗呢两款面而且食得辣嘅朋友一定要配招牌辣汁. 真系辣得好爽所有配料都煮得好入味. 猪肠唔会有臭味. 萝卜唔会有渣🐮铁板一人套餐(美国安格斯封门柳)见到人哋食个铁板渣渣声. 我哋都忍唔住叫咗个嚟食块铁板相当够热. 一到啲汁落去即刻渣渣声封门柳大大块. 肉质鲜嫩多汁我哋重加咗个炸面同埋酥皮汤🥄酥皮周打蚬肉鱼汤个酥皮焗到好脆好金黄个汤好cream好多材料. 啖啖都食到蚬肉🍤虾多士竟然有唔喺度都食到嘅怀旧虾多士😍炸得好香脆. 唔会淡淡油虾嘅份量亦都唔少❄️红茶龙眼冰+抹茶红豆冰龙眼冰香甜清爽. 饮落都觉得好养生抹茶红豆冰. 抹茶味香浓加埋香甜嘅红豆好味今餐食得好满足. 车仔面嘅质素仍然维持到水准最有惊系个铁板封门柳. 估唔到咁平嘅价钱都可
见到佢由细舖搬大舖. 再见到佢装修变靓同加开分店
真系有一种一齐成长嘅感觉❤️
🥢永年大碗面+永年男神面
而且食得辣嘅朋友一定要配招牌辣汁. 真系辣得好爽
所有配料都煮得好入味. 猪肠唔会有臭味. 萝卜唔会有渣
🐮铁板一人套餐(美国安格斯封门柳)
见到人哋食个铁板渣渣声. 我哋都忍唔住叫咗个嚟食
❄️红茶龙眼冰+抹茶红豆冰
龙眼冰香甜清爽. 饮落都觉得好养生
抹茶红豆冰. 抹茶味香浓加埋香甜嘅红豆好味
今餐食得好满足. 车仔面嘅质素仍然维持到水准
最有惊系个铁板封门柳. 估唔到咁平嘅价钱都可以食到咁高质素嘅封门柳