2021-06-03 163 浏览
之前男友同家人食过小糖钮嘅甜品,摆盘靓味道好,一直都谂住会再帮衬,咁啱我哋想睇嘅戏尖沙咀有场,决定睇戏之前去食个lunch😊唔使睇餐牌,已经一早决定食海南鸡饭,因为最多好评😂。但坦白讲,今次令我惊艳既,系男友个喇沙炆羊后膝😍先讲海南鸡饭,会有个中汤,+$1可以配是日花茶,我个日系柠檬薏米水,超好饮,呢啲天气简直消暑👍🏻,而且系劲抵,出面冻饮至少加两蚊啦,仲有个中汤好夸张,冇期望下,佢竟然攞咗碗椰子煲鸡脚俾我,仲要系好清好饮有椰子味,crazy,睇相好似唔满一碗咁,系因为我已经饮左一半🤣相反个海南鸡饭可能我好大期望啦,我又觉得中规中矩,但$80海南鸡饭+椰子鸡脚汤+柠檬薏米水+甜品,呢个价真系好值👍🏻男友𠮶个饭冇影相,因为我本来唔食羊,冇谂住写,但见佢食得咁滋味,我就想试吓,第一站系汁+饭,ok㖞,唔so,而且个汁有少少辣,我劲钟意😍,试吓个萝卜,正呀喂🤣,最后连羊肉都试埋,结论系,呢个冷真系好正,由汁到饭,配菜到羊肉,都比我同男友清干净,呢只羊膝啖啖肉,食到我两个超饱,完全满足到食欲。入餐厅时间系晏昼两点松啲,冇乜人,希望可以有多啲人支持呢啲高品质嘅小店,绝对值得支持👍🏻

• 马来喇沙炆羊膝