2024-04-29 1372 浏览
一直没有写开食评,但由于唔想呢类小店买少见少,决定写一写呢间小店。多年前由朋友介绍,一直食到而家搬埋新舖,环境好左食物仍然保持水准!寻日再同朋友去食,都系叫左白板上面嘅Set, 有汤有主菜有甜品有野饮,每人都唔驶一百蚊,超值!首先,薯仔忌廉汤,我系唔记得影相嘅😅 主菜我拣左蕃茄酸豆香辣鸭胸意粉,拎埋黎见到个鸭胸煎得好靓,意粉亦唔干,蕃茄味好足,酸酸辣辣好开胃。 朋友就叫左煎鸡扒牛肝菌忌廉扁意粉。不过个扁意粉唔系我想像中好阔𠮶种,望落似意粉,但又真系扁身嘅。 鸡扒都煎得香口juicy,牛肝菌汁有点杰,但好香滑,仲有好多牛肝菌系面。甜品我就叫左吉士蛋,卖相唔算好,但食落都滑嘅。朋友个芝士饼卖相都系普通,听佢讲味道唔会太甜,味道唔错。最后加左几蚊转饮Mocha, 我个人觉得奶味比较重,但朋友觉得适中。所以都系睇个人口味。

2024-04-28