2023-06-05
喺尖沙咀见到呢间Cafe,我觉得好吸引,地下系Cafe,楼上系按摩店,装修行小清新路线,望落去已经好舒服。我哋点咗二人餐,头盘系神石榴带子香草油醋沙律,带子煎得啱啱好,食落去好嫩滑,沙律加上神石榴,令口感丰富不少。蒜香牛油白酒煮蚬份量好多,显好大只,全部都冇沙,配上蒜香牛油汁,甚是滋味。主菜方面选择咗澳洲"36° South" MB2+谷饲西冷配红酒黑醋汁,块扒好大,而且配菜都好多,配菜有个脆脆,配合酱汁,成件事好夹。牛扒点五成,肉质结实,牛味浓郁。另外一个主菜系墨汁鱿鱼圈三文鱼籽意大利饭,入面另有好多蘑菇,鱿鱼圈好新鲜,三文鱼籽更有提鲜作用,出色!是日甜品系士多啤梨芝士蛋榚同埋Tiramisu窝夫,两个甜品都唔会好腻好甜,配上餐茶伯爵茶,为呢餐晚饭画上圆满嘅句号。