屯门码头临海呢面o既商场食肆地铺,有d 有埋露天茶座,怒放的面朝大海,特别让人心旷神怡。小茶角远离街头近轻铁总站比较嘈o个边,环境亦相对恬静。铺头入面有幅大连侬墙,玻璃都贴上o左各类文宣,系间属于香港人o既小店!牛角包系呢间小食店o既主打,视乎你想食咩料,最平$26 都有交易。我拣o左一份烟三文牛($51),用纸包到好靓,感觉精致之余,又方便揸上手享用。一啖咬落去,发觉只包企身得o黎层次分明,意想唔到咁松脆,好考面包师傅o既功架,已觉先声夺人;smoked salmon o既香气亦都唔错,成只包食落去so fresh!试完小茶角o既「角」,当然要试埋佢o既「茶」。店员能够冲出多款台式饮料,黑糖珍珠鲜奶($35) o既黑糖浆o系杯奶o既外面呈现美丽o既斑纹,吸睛得o黎令人垂涎三尺……我饮开正常甜,浓浓o既一大杯,同我饮过某间老虎专门店有过之而无不及!超正,已经太耐无咁放纵自己……买一只包加一杯饮品会送薯条/薯角,叫o左薯角。热热的,沈上适量粗粒盐花,想讲,真系好好食,好食到唔停得口……讲出o黎好似好夸张咁好难令人信服,但我之前某次锯扒又系遇过d 只系作为配菜但系惊为天人o既薯角,整得好食

烟三文牛

黑糖珍珠鲜奶 ($35)
黑糖珍珠鲜奶

买一只包加一杯饮品会送薯条/薯角,叫o左薯角。热热的,沈上适量粗粒盐花,想讲,真系好好食,好食到唔停得口……讲出o黎好似好夸张咁好难令人信服,但我之前某次锯扒又系遇过d 只系作为配菜但系惊为天人o既薯角,整得好食真系可以好好食……
烟三文牛 ($51)
薯角

单骨鸡翼($28) 最初无谂住叫,但d o野太高质,决定嗌埋。$28,又单骨咁,即系一只扮两只o个d 技俩,我估实际上两至三只啦,应该食得落o既~ 但系,turn out 实物竟然有十小件共五只,好多!surprised!斩o左件之后都仲几饱满,层皮炸得似台式盐酥鸡,但系唔咸o既,点埋明太子沙律酱,更觉美味。老老实实,当系外卖番屋企加𩠌都系个骨idea 呀!
烟三文牛连薯角
单骨鸡翼
单骨鸡翼 ($28)
黑糖珍珠鲜奶 ($35)
烟三文牛 ($51)
薯角
烟三文牛连薯角