忙咗几日系时候要奖励自己,食返啲好嘢平衡下心理🤣Yup!又系我最爱嘅日本嘢🇯🇵🇯🇵三川居酒屋就系正Sogo附近,地理位置方便,装潢贴近日本居酒屋嘅感觉,疫情期间去唔到旅行,都可以嚟依度感受下🥰• 严选九点刺身盛 $350/位刺身盛按人数计算,图中为二人份量。包括牡丹虾、生蚝,以及五款刺身同两款贝类。每款都非常之新鲜,其中我最钟意活北寄贝,鲜甜又爽口,完全冇腥味!其次牡丹虾同帆立贝都唔错,整体水准好高💛• 月见免治鸡肉棒 $36鸡肉棒内里有软骨,口感好好,如果可以烧得再干身同香口少少就perfect。点埋只温泉蛋食个味道更加丰富😋• 酱味烧墨鱼咀 $48钟意佢落咗啲七味粉少少辣几惹味🔥• 七味鸡软骨 $22略嫌烧得太过干身,未见特别出色😗• 味噌烧蚝串 $48甜甜嘅味噌有助带出蚝肉嘅鲜味,不过同鸡软骨有同样问题,都系烧得有啲干,变相冇咩肉汁😗• 烟肉烧年糕 $28年糕有渗到烟肉嘅油香,味道唔错,年糕有啲黏口😗• 明太子蟹肉酱焗蚝肉蘑菇批 $98切开时已经见到有大量菇汁流出嚟,非常juicy!面头落左芝士去焗非常香口,明太子蟹肉酱调味偏浓,夹埋只菇就啱啱好,中间仲收埋咗只蚝系入面,味道好多

• 严选九点刺身盛 $350/位

• 月见免治鸡肉棒 $36

• 酱味烧墨鱼咀 $48
钟意佢落咗啲七味粉少少辣几惹味🔥

• 七味鸡软骨 $22
略嫌烧得太过干身,未见特别出色😗

• 味噌烧蚝串 $48

• 烟肉烧年糕 $28
年糕有渗到烟肉嘅油香,味道唔错,年糕有啲黏口😗

• 明太子蟹肉酱焗蚝肉蘑菇批 $98
切开时已经见到有大量菇汁流出嚟,非常juicy!面头落左芝士去焗非常香口,明太子蟹肉酱调味偏浓,夹埋只菇就啱啱好,中间仲收埋咗只蚝系入面,味道好多层次,成件事配搭得宜,个人几推介👍🏻✨