将军澳MONTEREY Place哩边多左好多新餐厅,我之前完全无留意一楼Donki对入原来仲有其他餐厅😂喺哩到要提大家原来搭电梯去一楼Donki,再向右边行,过条天桥就会见到几间新餐厅,今次就专登试下哩间日式居酒屋🏮哩到既午市定食由$68至$138都有,丰俭由人,每个定食都有渍物、沙律、茶碗蒸同汤,而且座位有冻麦茶提供,午市定食既白饭仲系无限量供应,啱晒大胃人士。🥩网烧厚切美国安格斯牛西冷丼定食 $138西冷份量好多,而且全部切好晒,好方便食,望落去颜色粉嫩,熟度啱啱好,入口质感软嫩,西冷上面已经洒上少少盐,其实就咁食已经好香好好食,佢旁边仲有葱油同蒜片,葱油味道同我地平时食开𠮶种有啲分别,但系唔估唔到点西冷食咁正,加埋蒜片一齐食亦系非常香口,好食推介👍🏻🦀️松叶蟹肉,蟹膏及蟹籽丼饭定食 $118饭上面有唔少蟹肉、蟹膏同蟹籽,我就将佢地捞匀晒之后再一齐食,蟹膏味道非常鲜甜,蟹肉亦相当新鲜,加埋蟹籽一齐食成个饭口感更丰富。茶碗蒸非常滑溜,而当日既渍物系中华沙律。🐂厚切牛舌芯 $58/本牛舌芯超级juicy,咬落去真系泌肉汁个种,完全估佢唔到,而且肉质够软腍,最特别既地方系佢同西冷一样配有

🥩网烧厚切美国安格斯牛西冷丼定食 $138

🦀️松叶蟹肉,蟹膏及蟹籽丼饭定食 $118

茶碗蒸非常滑溜,而当日既渍物系中华沙律。

🐂厚切牛舌芯 $58/本
牛舌芯超级juicy,咬落去真系泌肉汁个种,完全估佢唔到,而且肉质够软腍,最特别既地方系佢同西冷一样配有葱油,而葱油既味道同牛舌芯劲夹!我绝对会因为哩个牛舌芯而再黎食佢啲串烧,好食推介👍🏻

整体黎讲,餐厅食物真系几高质,岩晒钟意食日本野同串烧既人。

🌟温馨提示🌟
餐厅假日人流比较多,大家记得要早啲book位。

午餐